Nieuws

'Volkswagen blijft grootste autoproducent'

'Volkswagen blijft grootste autoproducent'

Volkswagen lijkt nauwelijks tot niet te lijden onder het softwareschandaal dat in september 2015 aan het licht kwam. Ook over 2017 bezien is het Duitse concern namelijk zo goed als zeker weer de grootste autobouwer.

Officiële cijfers zijn er nog niet uit monde van Volkswagen zelf, maar interne schattingen komen uit op 10,7 miljoen nieuwe voertuigen in 2017. En daarmee zit het enkele honderdduizenden auto's boven aartsrivaal Toyota, dat in december liet ontvallen circa 10,35 miljoen auto's te zullen fabriceren over het afgelopen jaar.

Lachende derde in dit verhaal zou zomaar de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi kunnen zijn. Sinds het aantrekken van die laatste medio 2016 en de recente successen bij de eerste twee merken valt de Frans-Japanse autogigant niet langer uit te vlakken. Renault-Nissan-Mitsubishi zullen hun gezamenlijke jaarcijfers echter pas over enige tijd bekendmaken.

Onverwoestbaar imago

Dat Volkswagen nagenoeg zeker weer aan de haal gaat met de titel van 's werelds grootste autoproducent verbaast vriend en vijand. Menig autofabrikant zou een grootschalig uitgemeten bedrijfsschandaal namelijk niet overleven, of in elk geval door het stof moeten. Het bewijst eens te meer dat Volkswagen over een ijzersterk imago beschikt. Sterker, zowel de geschatte jaarverkoop van 10,7 miljoen auto's alsook de omzet van circa 220 miljard zijn een absoluut record voor de Duitsers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers