Nieuws

Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart

Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart

Niet heel lang geleden kreeg een rijkaard de handen behoorlijk op elkaar door de iconische Lancia Stratos nieuw leven in te blazen op basis van een Ferrari F430. Iets waardoor Dany Bahar (ex-Lotus en -Ferrari) zich kennelijk geïnspireerd voelde en nu eigen succes wil boeken met deze gereïncarneerde De Tomaso Pantera.

Bahar, ooit CEO bij Ferrari en Lotus maar nu de grote man bij het in Modena gevestigde Ares Design, zit zeker niet stil vanwege allerlei tuningprojecten of coachbuilding. Echter die bezigheden leveren hem tot op heden niet de grootschalige publiciteit op die hij in het verleden bij tijd en wijle gewend was. Wat doe je dan? Simpel: je neemt een vervlogen, maar nog altijd zeer geliefde sportauto die menigeen graag ziet terugkeren, vormt deze naar de huidige tijdsgeest en ontneemt hem z'n voornaamste zwakte door 'm te voorzien van een moderne, bewezen basis. Voilà, bij menig autoliefhebber loopt het water acuut uit de mond.

Geen Ford GT?!

Maak kennis met Project Panther, als het aan Dany Bahar ligt z'n nieuwste creatie die volledig tot wasdom komt. Zover is het echter nog niet, want er moeten zich eerst nog afdoende kopers melden. Maar dat kon weleens niet lang duren, want de Project Panther heeft alles wat je van een herboren De Tomaso Pantera wilt.

Nou ja, bijna alles. Want het zou pas echt gaaf en historisch verantwoord zijn geweest als Bahar niet de Lamborghini Huracan, maar de nieuwe Ford GT als donor had gekozen. De originele Pantera was immers ook voorzien van een Ford-V8.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart
Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers