Nieuws

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Als je geen fan bent van show-worstelen en actievolle B-films dan ken je John Cena waarschijnlijk niet. Hoeft ook niet, ware het niet dat Ford de professionele spierbundel en tevens groot autoliefhebber (met een YouTube-kanaal) als een van de uitverkorenen zag om een GT te bezitten. Zulke eigenschappen kon het merk met de blauwe ovaal immers weleens leuke publiciteit opleveren. En dus werd hem een GT toegewezen. Maar nu is Ford boos, want Cena heeft z'n GT alweer te koop gezet. En dat is tegen de regels.

Zoals je weet hield Ford er nogal wat opmerkelijke vereisten op na als het gaat om het iemand gunnen van een GT. Zo moest een gegadigde een behoorlijk dossier indienen met onder zijn of haar social media-profielen en dergelijke. Geraakte je door Ford strenge ballotagecommissie en voldeed je netjes aan de betalingsverplichtingen, dan kreeg je samen met de exclusieve supercar een contract overhandigd waarin onder meer staat dat je als mens-machine-duo ten minste 2 jaar bij elkaar moet blijven. Maar daar heeft de WWE-kampioen kennelijk een broertje dood aan, want Cena wil z'n Ford GT alweer kwijt. En hij heeft 'm nog maar twee weken.

Sue you!

Toen Ford hoogte kreeg van de pijlsnelle doorverkoop duurde het dan ook niet lang totdat het merk een klacht indiende voor contractbreuk. De advocatuur zal er al met zekerheid beter van worden. De autobouwer vraagt compensatie, voor contractbreuk en imagoschade. Want bij zo'n Ford GT hoort blijkbaar ook nog een contract waarin je belooft dat je je met de auto zal laten zien op een aantal evenementen, sociale media, trackdays en meer. Bovenop het feit dat je er – in de VS - 460.000 dollar voor moet betalen, uiteraard.

Staartje

Het papiertje dat Cena (en alle andere klanten) ondertekenden heeft het wel over een penaliteit voor contractbreuk, maar een boetebedrag werd niet vastgesteld. Bovendien is nog lang niet uitgesloten dat de rechtbank oordeelt dat een klant die betaalt voor een product daar geheel vrij over mag beschikken en dat het verkoopverbod illegaal is. Kortom, dit kan nog weleens een vermakelijk staartje krijgen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers