Nieuws

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Poging twee. Want ondanks dat de eigenaardige, asymmetrische Veloster flopte, geeft Hyundai niet op. Hier een kleurrijke preview van de tweede generatie die het Zuid-Koreaanse merk zelf de wereld in heeft geslingerd.

2011 was net aangebroken toen Hyundai het doek trok van de Veloster. Het ging om een kruisbestuiving tussen een hatchback en een coupé met als extra eigenaardigheid aan de linkerzijde twee portieren en de rechterzijde slechts eentje. Een nogal apart ding dus en menigeen wist dan ook niet meteen wat hij er precies mee aan moest. Dat bleef zo, want de animo voor de Veloster was niet heel groot. Maar kennelijk groot en rendabel genoeg om hem een opvolger te geven.

Hardleers?

Middels deze foto's geeft Hyundai alvast een preview van de nieuwe Veloster. Wat opvalt, ondanks het psychedelische kleurenspel, is dat het design herkenbaar blijft. Natuurlijk evolueert het lijnenspel, maar toch vraag je je af of Hyundai dan geen leer heeft getrokken uit het verleden? Anderzijds, als de Zuid-Koreanen er niet weer iets aparts van maken, dan hadden ze het evengoed bij een eenmalige oefening en louter de i30 kunnen houden.

Of ontbreekt een asymmetrische vorm straks? We krijgen namelijk wel zicht op de prominentere grille, evenals de nieuwe LED-signatuur, geaccentueerde vouwen in de wielkasten en een achterbumper met meer attitude, maar niet de rechterzijde van de auto. Even afwachten dus nog het unieke aan de Veloster wel overeind blijft.

En de specs?

Nu vraag je te veel. Daar zeggen de Koreanen namelijk nog niets over. Er wordt wel gespeculeerd over een 1.4 en 1.6 op benzine, beide met een turbo. Dat een automaat leverbaar wordt naast de handbak staat eigenlijk ook al vast. Net als dat er een gepeperde N-versie in de pijplijn zit, goed voor 250 of 275 pk uit een geblazen een-punt-zes of misschien wel 300 pk zoals de RM15 Concept.

Een belofte van Hyundai is in elk geval dat er sowieso scherpere rijprestaties zullen worden opgediend. Een goede zaak, want daar ontbrak het een beetje aan bij het origineel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster
Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers