Nieuws

Eerlijk vraagprijs? Weet het met AutoScout24 PrijsCheck

Eerlijk vraagprijs? Weet het met AutoScout24 PrijsCheck

Stel je hebt die ene droomauto gevonden. Een occasion, maar laat dat de pret vooral niet drukken. Dat doet de vraagprijs mogelijk anders wel. Maar is die wel reëel? Bij twijfel, check het met PrijsCheck dat occasiongoeroe AutoScout24 heeft gelanceerd.

AutoScout24 is een van de grootste online portalen op het gebied van gebruikte auto's en draait daarin al een tijdje mee. Kortom, zij weten wel iets van 'tweedehands' prijzen. Sterker, ook AutoScout24 is het opgevallen dat er niet zelden (enorm) verschillende vraagprijzen worden gehanteerd voor nagenoeg dezelfde auto's. De ene potentiële koper valt dan subiet voor de goedkoopste, de ander wil hier eerst het fijne van weten voor hij in z'n inruiler in spe stapt. AutoScout24 biedt dat voortaan met de functie genaamd PrijsCheck.

Waardevolle prijstransparantie

Volgens AutoScout24 kunnen autozoekenden kunnen met PrijsCheck enerzijds eenvoudig zoeken in het aanbod van auto's op basis van de gedefinieerde prijslabels en anderzijds goed geïnformeerd de verkoopprijs van hun eigen auto bepalen.

Jurgen Vugts, Managing Director AutoScout24 Nederland, licht toe: 'Wij helpen onze gebruikers bij het kopen en verkopen van een auto. Prijs is een belangrijke en bepalende factor bij de keuze van een andere auto. Daarom geven we onze gebruikers een waardevolle oriëntatie om het beste aanbod te vinden.'

Actuele en historische data

Met een database van meer dan 10 miljoen statistieken en ruim 2,3 miljoen app-downloads alleen al in Nederland, heeft AutoScout24 een enorme schat aan bruikbare gegevens. In de berekening wordt daarom gebruik gemaakt van de zogenoemde 'machine learning algoritmes' op basis van de actuele en historische prijzen van tweedehands auto's.
'De resulterende marktprijs geeft betrouwbare informatie over de prijs-kwaliteitverhouding, waardoor de consument snel en gratis een uitgebreid inzicht heeft in de automarkt', aldus Vugts.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken