Nieuws

Koenigsegg Agera RS met 447 km/h de snelste auto ter wereld

Koenigsegg Agera RS met 447 km/h de snelste auto ter wereld

Als je de snelste auto ter wereld wilt kopen, dan moet je niet langer bij Bugatti zijn. De Veyron en Chiron zijn in alle opzichten geklopt door de Koenigsegg Agera RS en zijn hun titels als snelste auto's ter wereld kwijt.

Het zat er al aan te komen, nadat Koenigsegg onlangs het 0-400-0 record van Bugatti afpakte. Naar nu blijkt wakkerde dat de recordhonger bij de Zweedse fabrikant alleen maar verder aan, want dit weekend volgde een nieuwe poging om in het Guiness Book of Records te komen. Tot nu toe was de Bugatti Veyron Super Sport de snelste productie-auto ooit, maar daar wilde Koenigsegg dus graag verandering in brengen.

Normaal gesproken vinden dergelijke recordpogingen plaats op zoutvlaktes of speciale circuits. Koenigsegg nam de Agera RS echter mee naar Nevada, waar een flink stuk snelweg werd afgezet om eens goed gas te kunnen geven. De hypercar bleek daar inderdaad sneller dan de Bugatti: met een gemiddelde snelheid van 447 km/h is de Agera RS de nieuwe recordhouder.

Het zou weleens snel kunnen gaan met dat record, want Bugatti zou Bugatti niet zijn als er allang een nieuwe recordpoging met de Chiron in de maak is. Verder maakten we onlangs kennis met de Venom F5 van Hennessey, een wagen die meer dan 480 km/h moet kunnen halen. Of dat in de praktijk ook lukt blijft natuurlijk de vraag.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken