Nieuws

Ruime rallyauto: Mitsubishi Lancer Evo Wagon

Ruime rallyauto: Mitsubishi Lancer Evo Wagon

In Japan start Mitsubishi met de verkoop van de Lancer Evolution Wagon. Het is de eerste keer dat Mitsubishi de Lancer EVO ook als stationwagon gaat leveren. Technisch is de Lancer Evo Wagon nagenoeg gelijk aan de sedan.

De negende serie van de Lancer Evolution wordt in Japan uitgebreid met een stationwagon. De stationwagon combineert de dynamische prestaties van de sedan-versie met de ruimte van de stationwagon. Het komt erop neer dat je beschikt over ruim 500 liter bagageruimte en dat de achterbank in ongelijke delen neerklapbaar is. Het zal de gemiddelde Lancer Evo rijder weinig interesseren maar voor ´papa´ die toch ruimte moet hebben voor de kinderwagen en er graag een sportieve rijstijl op na houdt is het zeker een oplossing. De auto zal in een beperkte oplage van 2.500 stuks worden gebouwd.
 
GT en GT-A
Mitsubishi levert de Lancer Evo Wagon in twee uitvoeringen; GT en GT-A. De GT wordt aangedreven door een 2.0 liter viercilinder voorzien van een turbo en intercooler. De motor levert een vermogen van 280 pk welke via een handgeschakelde zesbak wordt overgebracht op alle vier de wielen. De GT-A dankt zijn toevoeging ´A´ aan de vijftraps automaat. De motor levert 8 pk minder dan die van de GT en komt daarmee op 272 pk.
 
Brembo, Recaro, Enkei, Momo...
Net als de sedan is ook de Wagon voorzien van sportieve remmerij van Brembo, diverse elektronische systemen, 17 inch lichtmetalen velgen van Enkei, sportstoelen van Recaro, en speciaal afgestemde ABS. Het sportstuurtje is afkomstig van Momo en het interieur is afgewerkt met diverse chromen details.
 
Komst naar Europa onbekend
Of de auto ook naar Europa komt is op dit moment onduidelijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken