Nieuws

Aston Martin duikt de diepte in met Project Neptune

Aston boot

Dol op duiken, maar weiger je je in iets anders te verplaatsen dan een Aston Martin? Goed nieuws: dit is de onderzeeër waaraan het Britse automerk z'n naam heeft verbonden.

Project Neptune, zoals het nogal bizar ogende gevaarte heet is een onderzeeër die Aston Martin heeft ontwikkeld in samenwerking met Triton Submarines uit Florida. In de basis is de duikboot ook 'gewoon' een Triton 1650/3 Low Profile, die vervolgens door de Britten van een nieuwe look is voorzien. Het resultaat is een van de lichtste en kleinste onderzeeër ter wereld.

Lange adem

De 4 ton wegende Neptune biedt plek voor drie personen, één piloot en twee gasten, en kan 500 meter diep duiken. Om daar te geraken is het onderwaterspeeltje voorzien van een 30kWh sterk accupakket en dat is voldoende om 12 uur 'de adem in te kunnen houden' bij een maximale snelheid van 5 knopen. Geen snelheid waar je het warm van zal krijgen, maar dat doet de opgegeven maximumdiepte anders wel. Gelukkig is er airco aan boord, zodat je ook in de diepste krochten van de oceaan het hoofd koel houdt.

Ganse Zagato-familie

Wanneer Aston Martin z'n naam ergens aan verbindt kun je er vergif op innemen dat de kostprijs enkel voor de superrijken is weggelegd. Zo ook de Project Neptune, al zijn duikboten van dit kaliber sowieso dure speeltjes. Voor de Neptune vraagt Aston Martin echter – hou je vast – 2,8 miljoen euro. Lieve hemel, voor dat geld had je zowat de ganse maar helaas reeds uitverkochte Zagato-familie van het merk kunnen kopen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin gaat het water op met onderzeeër en speedboat
Aston Martin gaat het water op met onderzeeër en speedboat
Aston Martin gaat het water op met onderzeeër en speedboat
Aston boot
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers