Nieuws

De 15 grootste primeurs op de 2017 IAA Frankfurt zijn…

Ondanks dat er behoorlijk wat betekenisvolle automerken verstek hebben laten gaan op de 2017 IAA, ontbreekt het allesbehalve aan interessant autonieuws. Sterker, het lijkt wel alsof zij die er wel tentoongesteld staan maximaal hebben geprofiteerd van de dunnere spoeling aan deelnemende fabrikanten. Met de ene wereldprimeur nog fraaier of ingenieuzer dan de ander. Een overzicht van de allergrootste blikvangers.

Mercedes-AMG Project One

N01: Mercedes-AMG Project One

Teaser na teaser kregen we te verwerken, maar in Frankfurt konden we eindelijk kennismaken met de Mercedes-AMG Project One. Een Formule 1-auto, maar dan akkoord bevonden voor op de openbare weg. Meer hoeven we er eigenlijk niet over te zeggen. Wauw! Lees meer »

Renault Mégane RS

N02: Renault Mégane RS

De afgezette koning der hot hatchbacks komt z’n troon weer opeisen. En hoe! Met 280 tot zelfs 300 pk, vierwielsturing, een circuitgericht onderstel en een vlammend uiterlijk als wapentuig. Het is de nieuwe Renault Mégane RS menens! Lees meer »

Audi RS 4 Avant

N03: Audi RS 4 Avant

Zie ‘m daar nu eens gaaf (en) Nogaro blauw wezen: de nieuwe Audi RS 4 Avant! Een kleur die rechtstreeks afstamt van de o zo kenmerkende koetskleur op diens verre voorvader, de RS 2. Motorisch is de RS 4 ook weer terug bij af, met een V6-biturbo. Om door een ringetje te halen. Lees meer »

Volkswagen T-Roc

N04: Volkswagen T-Roc

Volkswagen gaat de markt voor compacte SUV’s bestormen en de T-Roc is het wapen. Hij oogt hip en is leverbaar in zo’n beetje elke kleur die je kunt bedenken, want personalisatie is het sleutelwoord. Lees meer »

Kia Stonic

N05: Kia Stonic

Iets zegt ons dat we de Kia Stonic de komende tijd veel gaan zien op de Nederlandse wegen. Tegen een vanafprijs van € 18.995,- levert Kia een interessante concurrent voor de hierboven beschreven Volkswagen T-Roc. Lees meer »

Renault Z33 Symbioz

N06: Renault Z33 Symbioz

Een smartphone op wielen was de moderne auto (ook) al. En daar komt een multifunctionele, zeer sfeervolle huiskamer nu bij. Met de Symbioz van Renault. Je zou er bijna een hypotheek voor afsluiten en erin gaan wonen. Lees meer »

BMW X7i Performance

N07: BMW X7i Performance

BMW levert in Frankfurt letterlijk en figuurlijk een auto van formaat af met de X7i Performance. Over groots gesproken: veel groter dan dit had BMW de welbekende 'nieren' niet kunnen maken. Het interieur is wat dat betreft een stuk ingetogener. Lees meer »

Audi R8 RWS

N08: Audi R8 RWS

Een echte sportauto heeft achterwielaandrijving en dat heeft Audi zich goed in de oren geknoopt. Lekker hoor, zo’n Audi R8 voor echte mannen. Oh ja, hadden we je al verteld dat er een dikke V10 onder de motorkap ligt? Lees meer »

Honda Urban EV Concept

N09: Honda Urban EV Concept

Aangename verrassingen en liefde op het eerste gezicht, het bestaat zowaar nog in autoland. Honda, hulde voor de Urban EV Concept! Klein is nog zelden zo fijn. Hup, en nu bouwen dit autootje. Lees meer »

Ferrari Portofino

N10: Ferrari Portofino

De nieuwe ‘instapper’ van Ferrari. Hij oogt scherper en is dat ook, want de 3.9 liter V8-biturbo is opgevoerd naar liefst 600 pk. Een perfecte bolide annex zonaabidder om langs de Italiaanse Rivièra te flaneren. Lees meer »

BMW i Vision Dynamics

N11: BMW i Vision Dynamics

Eigenlijk, want petrolheads, had de nieuwe M5 in deze toplijst moeten schitteren. Echter de IAA staat anno 2017 zo extreem in het teken van elektro-mobiliteit dat we niet om de BMW i Vision Dynamics heen kunnen. Vergeet die naam echter meteen en begin alvast te wennen aan i5. Want daarvan is deze studie een serieuze voorbode. Lees meer »

Kia Proceed Concept

N12: Kia Proceed Concept

Maar al te vaak stellen autofabrikanten teleur wanneer ze stellig beloven dat hun studiemodellen realistische voorproefjes zijn. Hopelijk doet Kia dat bij de Proceed Concept in de aanloop naar haar nieuwe middenklasser niet. Sterker, we smeken het. Allemachtig, wat is dit ding fraai! Lees meer »

Porsche Cayenne

N13: Porsche Cayenne

Porsche heeft de IAA Frankfurt niet eens aangegrepen om de wereld te verbazen met een spectaculaire conceptcar. In plaats daarvan laten ze er de nieuwe Cayenne debuteren. En laten we eerlijk zijn: dat is genoeg. Lees meer »

Skoda Karoq

N14: Skoda Karoq

Daar is ‘ie dan, het kleinere broertje van de Kodiaq. Eind 2017 komt ‘ie al op de markt, dus wacht niet te lang als je nog een nieuwe, compacte SUV moet uitzoeken. Keuze genoeg. Lees meer »

Suzuki Swift Sport

N15: Suzuki Swift Sport

Hij is misschien niet zo snel als de concurrentie, hij is wel superlicht: 970 kilogram om precies te zijn. Voor een sportieve hot hatch ben je in 2018 dus zeker aan het juiste adres bij Suzuki. Lees meer »

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken