Nieuws

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Suzuki Swift Sport

Op zoek naar een sportieve hatchback, maar wil je niet al teveel uitgeven? Maak kennis met de Suzuki Swift Sport, een héél interessant karretje.

Suzuki heeft de Swift de afgelopen maanden op een intensief trainingsprogramma gezet, waar de kleine Japanner een stuk gespierder uit is gekomen. Dan hebben we het niet alleen over een nieuw setje bumpers: de Swift Sport is in alle opzichten dikker en heter dan de reguliere variant. Dat terwijl hij nog altijd slechts 970 kilogram weegt.

Boosterjet met 140 pk
Te beginnen met de aandrijving: onder de motorkap ligt een 1.4 liter viercilinder Boosterjet, afkomstig uit de Suzuki Vitara S. In de Swift Sport is dat blok goed voor 140 pk, net iets meer dan de vorige generatie. De Japanner maakt pas echt het verschil met zijn koppel: dat groeit van160 naar 230 Nm, dus hij schiet een stuk rapper uit de startblokken.

Agressieve looks
De Swift Sport is niet alleen sneller dan de regulier Swift, hij oogt ook sneller. Hij heeft letterlijk een grotere mond gekregen en straalt zo meer agressiviteit uit.Aan de achterzijde vinden we een spoiler, een dikke diffuser en een dubbel uitlaatsysteem, dus ook daar doet de Japanse fabrikant precies wat je verwacht van een hetere Swift. Niets meer, niets minder.

Interieur
Stap je in, dan kun je plaatsnemen in de nieuwe sportstoelen en het stuur met vlakke onderkant vastpakken. Verder krijg je alles wat je ook in de normale Swift tegenkomt: een 7 inch touchscreen, een kleiner 4,2 inch touchscreen naast de snelheidsmeter, bluetooth en Apple CarPlay en Android Auto.

Vanafprijs?
We moeten zo eerlijk zijn om te concluderen dat de Swift Sport daarmee de strijd niet aan kan met auto's als de Ford Fiesta RS of de Volkswagen Golf GTI, maar Suzuki heeft een ander wapen om het de concurrentie lastig te maken. De exacte vanafprijs is nog niet bekend, maar doorgaans zet Suzuki de Swift Sport op dat gebied net even wat interessanter weg dan de concurrentie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport
Redactie
Door Redactie

Zoeken