Nieuws

Sportieve Seat Altea FR met dieselkracht

Sportieve Seat Altea FR met dieselkracht

Het programma van de Seat Altea wordt uitgebreid met een sportieve variant. De Altea FR wordt het topmodel van de Altea-range en beschikt over een sportievere uitstraling, uitrusting en krachtigere motoren.

Traditiegetrouw presenteert Seat van haar modellen een sportief uitgedost model. Voor de meest sportieve modellen komt de naam Cupra om de hoek kijken. Deze modellen zijn meteen voorzien van een verlaagd onderstel, een flink getunede motor en diverse uiterlijke kenmerken. Voor de wat meer seriematige modellen is de afkorting FR gebruikelijk.
 
Sportieve details
De Altea FR bevindt zich momenteel nog in de fase van conceptcar maar zal nagenoeg ongewijzigd in productie worden genomen. De grote stickers ´FR´ zullen verdwijnen, maar uiterlijke kenmerken zoals de sportieve voorbumper, andere achterlichten en 18 inch lichtmetalen wielen halen het productiestadium wel.
 
2.0 TDI 170 pk
Onder de motorkap ligt de 170 pk sterke 2.0 TDI. De motor is nieuw voor de Altea en - tot nu toe - voorbehouden voor de Altea FR. De viercilinder dieselmotor sleurt de Altea FR in 8,6 seconden naar 100 km/h en maakt een topsnelheid van 208 km/h mogelijk. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.
 
Kuipstoelen met FR-logo
In het interieur heeft Seat diverse sportieve accenten gebruikt. Neem bijvoorbeeld de aluminiumkleurige onderdelen, de kuipstoelen met FR-logo en het driespaaks sportstuur. Ook het instrumentenpaneel is voor de FR aangepast.
 
Voorjaar 2006
Seat presenteert de Altea FR conceptcar op de IAA in Frankfurt. In het voorjaar van 2006 zal de auto bij de Seat-dealers staan. Aan de definitieve vorm zal weinig veranderen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Sportieve Seat Altea FR met dieselkracht
Sportieve Seat Altea FR met dieselkracht
Sportieve Seat Altea FR met dieselkracht
Sportieve Seat Altea FR met dieselkracht
Redactie
Door Redactie

Zoeken