Nieuws

Blik in de toekomst: Ford Iosis conceptcar

Blik in de toekomst: Ford Iosis conceptcar

Ford gaat haar design over een compleet andere boeg gooien. Met de SAV Concept gaf Ford al een blik in de toekomst. Deze Iosis conceptcar, die debuteert op de IAA, laat zien welke richting Ford op wil.

De Autosalon van Geneve zorgde voor maar een paar verrassingen. Tijdens de persconferentie van Ford onthuldde het merk de SAV Concept. De MPV gunt ons een blik in de toekomst van Ford. Op de IAA in Frankfurt zal Ford de Iosis presenteren. De Iosisis een conceptcar die nog veel verder ontwikkeld is dan de SAV Concept en een duidelijk beeld geeft van de toekomstige Ford-modellen.
 

Kinetische energie

Ford´s nieuwe designtaal heeft te maken met ´kinetische energie´. Ford vindt dat er energie en beweging in hun ontwerp zit. Zodra je de Iosis ziet moet je zin krijgen om ermee te gaan rijden. Zodra je de deur opent moet je worden aangetrokken door het design en plaats willen nemen achter het stuur. In Europa staat Ford bekend om haar perfecte rijeigenschappen en dat moet volgens de ontwerpers nu ook terug te zien zijn in het design.
 

Vierdeurs coupé

Met die opdracht is er getekend, zijn er computertekeningen gemaakt en uiteindelijk staat deze conceptcar op de IAA te pronken. De Iosis is een combinatie van een sedan en een coupé waarbij plaats is voor vier personen. In het design keert de vorm van het Ford-logo op vele plekken terug.
 

Moderne technologie

De koplampen en achterlichten zijn voorzien van LED-technologie en de remlichten gaan feller branden als de weersomstandigheden daar om vragen. Conventionele spiegels zijn verdwenen en vervangen door een drietal camera´s. De deuren worden aangedreven door elektromotoren om naar boven te scharnieren. Om de deuren licht te houden zijn ze gemaakt van koolstofvezel.
 

Geheugenstick als sleutel

Moderne vormen en materialen kenmerken ook het interieur. Er is veel gebruik gemaakt van accentuerende kleuren en mooie materialen. De instrumenten zijn gericht op de bestuurder. Tussen de wijzerplaten bevindt zich een LCD-scherm voor navigatie of weergave van het beeld van de drie achteruit gerichte camera´s. De schakelaars op de middenkolom kunnen worden gebruikt in combinatie met, of in plaats van, het touchscreen scherm. De startknop is verscholen onder een klepje op de versnellingspook. De middenkolom is tevens de behuizing voor aansluitpunten voor twee geheugensticks. Het is mogelijk dat in de toekomst geen conventionele sleutel of zelfs een afstandsbediening meer wordt gebruikt, maar in plaats daarvan een geheugenstick. De geheugenstick functioneert als een beveiligingsapparaat, maar bevat tevens alle persoonlijke voorkeuren van de bestuurder voor radiostations, routes en de schermconfiguratie en zelfs rijvoorkeuren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Blik in de toekomst: Ford Iosis conceptcar
Blik in de toekomst: Ford Iosis conceptcar
Blik in de toekomst: Ford Iosis conceptcar
Blik in de toekomst: Ford Iosis conceptcar
Blik in de toekomst: Ford Iosis conceptcar
Blik in de toekomst: Ford Iosis conceptcar
Redactie
Door Redactie

Zoeken