Nieuws

MINI Rocketman: komt 'ie er toch?!

Mini Rocketman: komt-ie er toch?

De MINI Rocketman stamt alweer uit 2011, maar de ultracompacte hatchback is nog altijd niet in productie genomen. Eerst zou dat al gebeurt moeten zijn, om daarna toch weer op hold te worden gezet. Maar nu wakkeren enkele woorden van een MINI-topman de gemoederen toch weer aan.

Er was een tijd dat MINI's écht klein waren. De Rocketman neemt ons een klein beetje terug naar die periode, want tegenwoordig is zelfs de kleinste MINI behoorlijk volumineus. Ter vergelijking: de Rocketman is minstens 40 centimeter korter dan alle andere MINI-modellen. Kortom, met de Rocketman schurkt MINI nog het meest tegen haar iconische oermodel aan. Velen zien de Rocketman daardoor graag verschijnen in de prijslijsten. Echter de Britten zelf kunnen die knoop maar wat moeilijk doorhakken.

Per se elektrisch
De Rocketman maakte ruim 6 jaar geleden zijn debuut in Genève, maar lang leken er geen daadwerkelijke plannen om te downsizen. Maar nu geeft vicepresident van MINI, Sebastien Mackensen, ons toch enige hoop. Al zal er dan nog wel een en ander aan de Rocketman verspijkerd moeten worden voegt hij eraan toe. Niettemin noemt Mackensen een potentieel nieuw instapmodel. Doch alleen als 'ie een volledig elektrische aandrijving meekrijgt.

Kanttekeningen

Nog een paar haken en ogen: het huidige UKL-platform van MINI is niet geschikt voor auto's korter dan 3,8 meter. Technisch is er dus nog het nodige werk te verzetten. Daarnaast stelt Mackensen dat het tegenwoordig best lastig is om rendabel te zijn met een A-segmenter. Dit omdat de ontwikkelingskosten simpelweg niet in verhouding staan tot het formaat maar ook de verwachte prijs van zo'n auto. Zeker in het geval van een relatief dure MINI.

EV in 2019
MINI heeft al wel laten weten dat het zich vanaf 2019 intensiever wil richten op elektrisch rijden. Zo moet in dat jaar de eerste EV van het merk op de markt verschijnen. Mogelijk volgt de Rocketman daarna, maar wij hebben er langzamerhand een hard hoofd in. Hoog op het MINI's lijstje lijkt 'ie nog altijd niet te staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mini
Mini
Mini
Mini
Mini
Redactie
Door Redactie

Zoeken