Nieuws

Ferrari Testarossa

Wie Testarossa zegt, denkt niet langer aan Ferrari

Dat is althans wat een Duitse rechter heeft geoordeeld bij een juridisch conflict tussen Ferrari en een speelgoedfabrikant. En daardoor verliest het Modenese sportwagenmerk de naamrechten op een van de beroemdste autonamen allertijden.

Wie Testarossa zegt, denkt niet langer aan Ferrari
Uiteraard had Ferrari de naam Testarossa goed afgeschermd tegen oneigenlijk gebruik door deze te registreren. Immers al sinds 1957 wordt die naam, die verwijst naar rode cilinderkoppen, vereenzelvigd met Ferrari. Echter het was pas in 1984 dat Testarossa definitief doorbrak bij het grote publiek om vanaf dat moment waarschijnlijk voor de eeuwigheid geassocieerd te worden met het legendarische automerk. Iets dat Ferrari ook dacht, maar een rechtbank in het Duitse Düsseldorf nu net even anders.

Ingedut

Wat is er gebeurd? Wel, Ferrari kreeg het juridisch aan de stok met de Duitse speelgoedfabrikant Autec AG over het gebruik van de naam Testarossa. Na enige getouwtrek hierover sprak de rechtbank in kwestie zich zowaar uit tégen Ferrari en kende de naamrechten verrassend toe aan Autec, bekend van onder meer de Carrera-racebanen.

'Om bescherming te genieten moet een bedrijf een naam ook echt gebruiken', zo oordeelt de rechtbank. 'En dat heeft Ferrari al jaren nagelaten'. Het gevolg: de speelgoedfabrikant is voortaan geen licentiegelden meer verschuldigd aan Ferrari. Die laatste kan hiertegen nog beroep aantekenen, maar het is onduidelijk of het dat zal doen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers