Nieuws

Heb je het opmerkelijke verhaal achter de Rezvani Beast al vernomen?

Zo ontstond de bizarre Rezvani Beast

De Rezvani Beast mag je met recht een rijdend beest noemen. Maar hoe is het idee voor deze extravagante supercar eigenlijk ontstaan? En hoe maakte oprichter Ferris Rezvani zijn droom waar?

Rezvani is altijd al een autofreak geweest. Hij werd geboren in Iran maar kwam als kleine jongen met zijn ouders naar de Verenigde Staten. In het land van de eindeloze mogelijkheden maakte hij kennis met de dikste supercars: van de Corvette tot verschillende Lamborghini's. En de jonge Rezvani raakte niet alleen in de ban van deze auto's, maar ook in het proces erachter onder het mom 'hoe bouw je de betere supercar?'

Peperduur prototype
Die vraag bleef door zijn hoofd spoken en resulteerde uiteindelijk in een schets. Die schets werd de Volara, een op papier al peperdure sportwagen. Het prototype alleen al kostte dan ook zoveel geld dat Rezvani moest concluderen dat hij deze auto nooit aan de man zou kunnen brengen. Het prototype werd verkocht aan een investeerder en werd uiteindelijk bekend als - jawel - de Vencer Sarthe, de Twenste supercar met een heel eigen verhaal op zich.

Lening
Afijn, Rezvani weigerde op te geven en leende 5.000 dollar van zijn vader. Het doel was helder: de snelste en lichtste auto ter wereld bouwen. Deze keer was ook het kostenplaatje belangrijk: de auto zou voor 150.000 dollar verkocht moeten kunnen worden. Hij koos voor Samir Sadikhov als ontwerper en vier weken later was de basis voor de Beast gelegd.

Renders

Er was geen geld meer over om de auto daadwerkelijk te bouwen, dus hij koos ervoor om de renders online te zetten, in de hoop zo veel aandacht te genereren. Dat lukte: Rezvani kreeg een telefoontje van een beroemdheid die een bestelling plaatste en haalde zo genoeg geld op om de Beast te bouwen.

Vier varianten
Op dit moment heeft Rezvani Motors vier varianten van de Beast. De Beast Alpha is het instapmodel en kost 95.000 dollar. De Beast en Beast Alpha X kosten respectievelijk 149.000 en 159.000 dollar, terwijl de Beast X het absolute topmodel is. Die variant is met 700 pk meteen de krachtigste van allemaal.

3.000 manuur
Om je een idee te geven van het productieproces: er zitten zo'n 3.000 manuren in de productie van één Beast. Er werken 10 mensen aan elke auto. Zij hebben elk onder andere 35 koolstofvezel panelen in hun handen, terwijl ook het stuur en de stoelen van dat lichte materiaal gemaakt zijn. Het mag dus wat kosten om een Beast te rijden, maar dan heb je ook wel wat, want zelfs tussen de Ferrari's en Lamborghini's val je meteen op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Zo ontstond de bizarre Rezvani Beast
Zo ontstond de bizarre Rezvani Beast
Zo ontstond de bizarre Rezvani Beast
Zo ontstond de bizarre Rezvani Beast
Zo ontstond de bizarre Rezvani Beast
Zo ontstond de bizarre Rezvani Beast
Zo ontstond de bizarre Rezvani Beast
Redactie
Door Redactie

Zoeken