Nieuws

Schrikbarende prijs fles Carbon Champagne bij F1-huldiging

Prijs fles Carbon Champagne Formule 1

Wie de Formule 1 kijkt zal de zwarte flessen Carbon Champagne wel herkennen. Ook zo benieuwd naar het prijskaartje van die flessen? Wij wel. En daarom doken we even in de samenwerking tussen de F1 en Carbon Champagne.

Liberty Media, de eigenaar van het F1-circus, sloot in 2017 een deal met Carbon Champagne. Het Franse merk van prestigieuze bubbeltjes werd daarmee de nieuwe hofleverancier van de campagne waarvan de smaakpapillen tijdens de feestelijke podiumceremonies in de Formule1 amper wat meekrijgen. En dat terwijl het kostenplaatje toch al gauw richting de tienduizenden euro's per race klimt. Een fles Carbon Champagne kost immers al snel 3.000 euro. Wat een zonde! Maar hé, als we over kapitaalvernietiging in de Formule 1 gaan beginnen…

Carbon Champagne flessen van... carbon!

F1-marketingbaas Sean Bratches is daarom maar wat blij met de gesloten deal: 'Het unieke is dat de nieuwe flessen zijn gemaakt van carbon. Dat materiaal is zo representatief voor de technologie van onze sport. Dat maakt Carbon Champagne het perfecte product voor onze rijders op het podium.'

F1 sluit meer deals zoals met Carbon Champagne

De deal met Carbon Campagne was een van de eerste commerciële overeenkomsten die de nieuwe F1-eigenaar Liberty Media heeft getekend. En dit is nog maar het begin gebleken. De nieuwe bazen hebben vanaf het eerste moment laten weten het aantal partners en leveranciers te willen opschroeven, terwijl voorganger Bernie Ecclestone juist koos voor exclusiviteit. Inmiddels zijn vele grote merken aangesloten.

Magnusflessen vol champagne

De magnumflessen van Carbon werden voor de eerste maal leeggespoten tijdens de Grand Prix van Monaco in 2017, waar de drie beste coureurs flessen ontvingen in de toepasselijke kleuren goud, zilver en brons. Voorheen werd Chandon gebruikt, al mag dat merk eigenlijk de exclusieve naam champagne niet gebruiken. Chandon, dat vijf jaar geleden werd opgericht, is namelijk verbonden met een wijnhuis (dat al sinds de 1800 wijn produceert). Voor Chandon was Mumm verantwoordelijk voor het spuitfestijn na elke GP.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken