Nieuws

Help Seat een naam te vinden voor familie-SUV

Help Seat een naam te vinden voor familie-SUV

Er is een nieuwe Seat in aantocht, dat is zeker. De Spanjaarden zijn echter nog niet uit over de naam en daarom doen ze een beroep op het publiek. Help jij mee een goede naam voor de neef van de Skoda Kodiaq te vinden?

Update 15 september 2017 – Weet je nog? Een tijdje geleden schakelde Seat de hulp van het publiek in bij het bedenken van een naam voor haar aanstaande familie-SUV. Wel, de volgende namen hebben de finaleronde bereikt: Alboran, Aranda, Avila of Tarraco.

Eén van deze Spaanse plaatsnamen gaat Seat straks gebruiken als naam voor de nieuwe, grote SUV die in 2018 in productie gaat. Via de website seat.com/seekingname kan er nu een keuze worden gemaakt uit de vier namen. De plaatsnaam die het grootste aantal stemmers trekt, wordt de nieuwe modelnaam. Stemmen kan nog tot 25 september.

Niet alle namen akkoord

Roept u maar! Maar let op: namen liggen uiterst gevoelig bij autofabrikanten. Neem bijvoorbeeld de zoaps onthulde Kona, Hyundai's nieuwste. Eigenlijk niets meer en minder dan een verwijzing naar een regio op Hawaii. Lekker paradijselijk, niet? In heel veel landen wel, maar hoe anders is dat in Portugal. Daar verwijst de naam van Hyundai's midi-SUV (weliswaar geschreven met een C) naar het vrouwelijke geslachtsdeel. Oeps... al hebben de Zuid-Koreanen hier intussen iets op gevonden. Kauai in plaats van Kona.

Regels

Terug naar de zoektocht van Seat. Om dergelijke perikelen zoals bij Hyundai te voorkomen heeft het Spaanse merk de nodige regels rond #SEATseekingName opgesteld. Zo moet de geopperde naam afkomstig zijn uit de Spaanse geografie. Net zoals Ibiza, Marbella, Toledo, Alhambra, Inca, Cordoba en Arona dat zijn of waren. Een traditie die begin jaren '80 begon met de Ronda.
Ook dient de naam in overeenstemming te zijn met de kernwaarden van het merk Seat en met de karakteristieken van de aanstaande 5- of 7-zits SUV die boven de Ateca wordt gepositioneerd. Bovendien dient de naam in verschillende talen eenvoudig uit te spreken te zijn (en bij sterke voorkeur gênante momenten te voorkomen).

Shortlist

Meehelpen verzinnen kan tot en met 22 juni via www.seat.com/seekingname. Na het sluiting van die website zullen Seat, externe naamexperts en klanten uit verschillende landen betrokken worden bij de voorselectie. Aansluitend worden er tests uitgevoerd op verschillende markten. Het doel ervan is om een shortlist met minimaal drie namen samen te stellen. Die worden op 12 september bekendgemaakt op de IAA in Frankfurt. Stemmen op een van de drie namen op de shortlist kan van 12 tot en met 25 september. De naam met de meeste stemmen wint en zal op 15 oktober wereldkundig worden gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Help Seat een naam te vinden voor familie-SUV
Redactie
Door Redactie

Zoeken