Nieuws

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Fiat laat je verliefd blijven op de 500

Maar liefst 18 jaar was het origineel in productie en het zou zomaar kunnen dat de 500 van nu dat weet te evenaren, zo niet overtreffen. Dit jaar viert 'ie zijn 10-jarige jubileum. Of er al ouderdomsverschijnselen zichtbaar zijn? Allesbehalve. De Fiat 500 lijkt er zelfs alsmaar mooier op te worden.

Pas acht jaar na de lancering ontving de 500 een eerste facelift. De meeste andere auto's moeten dan plaatsmaken voor een compleet nieuwe generatie. Niet de kleinste Fiat. Moeiteloos lijkt die de tand des tijds te doorstaan, net als toen, al kwam die opfriskuur ook weer niet ongelegen.

Tegelijk was niet meer dan een botoxbehandeling nodig om de 500 weer jong te krijgen en het koperpubliek opnieuw verliefd te laten worden op het schattige Italiaantje. Nog altijd gaat de verkoop onverminderd door. Knap hoe Fiat dat doet en na de zojuist gepresenteerde Appearence-pakketten durven we best te voorspellen dat de 500 nog wel eventjes onder ons zal zijn.

Drie smaken

De drie pakketten die het vlammetje rond de Fiat 500 laten branden heten Sport Black, Two-Tone en Abarth Appearence. Voor de Fiat 500 Abarth omvat dat het optiepakket zoal stoere striping, zwarte spiegelkappen en een contrasterend gekleurd dak in naar keuze zwart, rood, wit of grijs.

Het Sport Black-pakket lijkt op het Appearence Package voor de Abarth 500, maar mikt wat meer op klasse dan op sportiviteit. Bovendien is het enkel verkrijgbaar op de Pop-uitvoering. Net als het Two-Tone package overigens dat eveneens vooral opvalt door een afwijkend gekleurde bovenzijde en diverse andere details in dezelfde kleur. Kortom, de gevoelsmatig minimale verschillen zijn niet geheel duidelijk, maar daartoe heeft Fiat enkele foto's meegestuurd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
Redactie
Door Redactie

Zoeken