Nieuws

Porsche haalde (bijtijds?) streep door deze Cayenne Cabriolet

Porsche haalde (bijtijds?) streep door deze Cayenne Cabriolet

Aan het begin van dit millennium trok Porsche de stoute schoenen aan. Als destijds nog volbloed sportwagenmerk pleegde het heiligschennis door het introduceren van de Cayenne. Iedereen in rep en roer. Maar eigenlijk hadden we juist blij moeten zijn, want het had nog veel erger gekund.

Elke autofabrikant kent diepste geheimen. Zaken waarvan de wereld geen weet mag hebben. Nee, daarbij doelen we niet op allerhande sjoemelsoftware (want flauw), maar onder andere conceptuele auto's die bij nader inzien het daglicht niet zouden kunnen verdragen. En dus ging er een dikke streep doorheen. Ook Porsche telt dat soort heimelijke hersenspinsels en eentje daarvan is nu boven water gekomen: de Cayenne Cabriolet Concept.

Van schaamte naar trots

De Cayenne Cabriolet Concept is 15 jaar een diep weggestopt geheim geweest. Maar nu mag 'ie ineens naar buiten, zowaar door toedoen van Porsche zelf. Sterker, het merk beschouwt de onthoofde Cayenne nota bene als een van haar beste conceptcars ooit. Ja, nu durven ze wel daar in Stuttgart-Zuffenhausen! Je moet er echter niet aan denken dat Porsche zich alsnog bedenkt...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken