Nieuws

Pirelli wil gekleurde banden weer cool maken

Pirelli wil gekleurde banden weer cool maken

Er was een tijd, inmiddels een halve eeuw geleden, dat gekleurde zijwangen van banden een rage waren. En dan hebben we het niet zozeer over het zogeheten 'whitewall'-rubber bij vooroorlogse auto's, maar die banden waarvan het merk en type in een contrasterende kleur wordt gehuld. Net zoals dat heden nog altijd heerst bij Formule 1-schoeisel. Pirelli hoopt op een terugkerende rage onder de massa.

De gedachte achter banden met een kleurtje aan de zijkant was destijds dat ze de zichtbaarheid van de auto, en daarmee ook de veiligheid, verhoogden. Maar er speelde ook een esthetisch aspect, en laat vooral dit laatste in het collectieve geheugen van petrolheads zijn achtergebleven. Oftewel, (deels) gekleurde banden waren cool. Nog steeds volgens velen, waaronder menig Formule 1-fan. In het bijzonder onder vooroorlogse klassiekers of masculiene auto's ten voeten uit, zoals de Shelby Cobra en Chevrolet Camaro. Toch zie je ze nog maar zelden in het straatbeeld, zelfs bij oldtimers. Pirelli wil daar verandering in brengen. Personaliseren van je auto is immers hipper dan ooit onder het koperspubliek, dus waarom geen band naar eigen wens?

Supercars eerst

In de hoop op een nieuwe rage, stelt Pirelli twee van haar bandentypen beschikbaar met een kleuraccent: de P Zero en de Winter Sottozero. Een nieuw materiaal en coating moet ervoor zorgen dat de kleuren ook na verloop van tijd niet vervagen of dof uitslaan. De beschikbare kleuren zijn onder meer blauw, geel, rood, zilver en het fameuze wit. Momenteel blijft het aanbod beperkt tot maten die je eigenlijk alleen onder supercars aantreft (zoals het stilletjes hoort), maar Pirelli belooft een uitgebreider aanbod. We zijn benieuwd of het aanslaat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Pirelli wil gekleurde banden weer cool maken
Pirelli wil gekleurde banden weer cool maken
Redactie
Door Redactie

Zoeken