Nieuws

Onbekende (Citroën) DS duikt naakt op in China

Onbekende (Citroën) DS duikt naakt op in China

DS, tegenwoordig een zelfstandig merk onder de vleugels van Citroën, maakt zich op voor een daverende onthulling van een gloednieuw model tijdens de Autosalon van Genève. Dat plan valt echter in het water nu de SUV al is betrapt in China. Poedelnaakt!

Eigen schuld, dikke bult. Moet DS haar nieuwe SUV maar niet zonder camouflage de openbare weg op sturen. Dat zet de deur voor een vroegtijdige lekkage immers wagenwijd open. En ja hoor, de Chinese website Citronfeng verworf zich de primeur.

Veredelde 3008

De aanstaande SUV is de eerste DS sinds dat het van Citroën losgeweekte merk op eigen benen staat. Alhoewel, ook de vermoedelijk geheten DS7 Cross is eigenlijk geen onbekende. Insiders beweren namelijk dat de auto veel componenten deelt met de nieuwe 3008 van Citroën's concernpartner Peugeot.

Is het storend dat de nieuwe DS mogelijk een veredelde Peugeot is? Welnee. Niet voor iemand die weet waartoe de nieuwe 3008 in staat is. Bovendien is het aan DS, dat zichzelf als een premiummerk profileert, gelegen alle het goede van de 3008 nog wat verder te verfijnen.

Wild Rubis

Optisch heeft de DS7 Cross in elk geval veel weg van de DS Wild Rubis Concept die Citroën 4 jaar geleden toonde op Auto Shanghai. Dit gezegd hebbende zet DS hoog in. De Wild Rubis was namelijk een SUV-concept met het formaat en de allure van de Audi Q5 en BMW X3. Niet de minste in hun klasse.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken