Nieuws

Audi Sport GmbH

Quattro GmbH heet voortaan Audi Sport

Bij Quattro GmbH, de sportieve tak van Audi, zijn allerlei veranderingen gaande momenteel. Zo is er een nieuwe topman, ligt er een plan klaar waarin staat dat het aantal RS-modellen binnen enkele jaren moet verdubbelen en blijkt nu ook de bedrijfsnaam veranderd te zijn in Audi Sport GmbH. Per direct.

Quattro GmbH heet voortaan Audi Sport
Quattro GmbH, voortaan Audi Sport dus, is op allerlei manieren flink gas aan het geven. En daar hoort kennelijk een andere bedrijfsnaam bij, waarmee de oorspronkelijk naam na 33 fantastische jaren ophoudt te bestaan.

Verder blijft alles bij het oude. De pas aangetreden en voormalige ex-topman bij Lamborghini, Stephan Winkelmann, blijft aan het roer van Audi Sport en ook de 1.200 medewerkers van Audi's performance-divisie in het Duitse Neckarsulm hoeven niet te vrezen voor hun baan. Sterker, de vraag naar nieuwe technici is hoog.

Reden naamsverandering

Dat Quattro GmbH veranderd is in Audi Sport is natuurlijk niet zonder reden. Volgens de Duitsers past het beter bij de huidige en toekomstige bedrijfsactiviteiten van het sportlabel. Zo dekt Audi Sport GmbH naar eigen zeggen beter de volledige lading van het ontwikkelen van (eigen) performance-auto's, de activiteiten van de reeds bestaande subafdeling Audi Sport Customer Racing, alsook het reilen en zeilen rond Audi-klantenteams in de autosport. Daarnaast is er ook nog Audi Exclusive, het individualiseringsprogramma, en mogen een select aantal Audi-dealers zich sinds medio vorig jaar al exclusief Audi Sport-dealer noemen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Quattro GmbH heet voortaan Audi Sport
Quattro GmbH heet voortaan Audi Sport
Quattro GmbH heet voortaan Audi Sport

Zoeken

Merk- & modeldossiers