Nieuws

14 redenen om dit weekend naar ClassicsNL te gaan

Heerlijk vergapen aan het mooiste dat de autobranche ons door de jaren heen heeft gebracht. Van peperdure bolides tot betaalbare iconen. Het kan allemaal op ClassicsNL waar zo'n 400 klassiekers in allerlei soorten, maten en prijsklassen onder één dak te vinden zijn. Wij keken alvast even binnen en geven je 14 redenen om dit weekend naar Leeuwarden te rijden.

American (muscle) cars

N01: American (muscle) cars

De knalrode lak, het glanzende chroom, het geplooide leer. Op de indrukwekkende stand van Cars, Cola and Coins wordt je volledig meegezogen in Amerikaanse sferen zoals je die zelden ergens ziet.

Oud, ouder, oudst

N02: Oud, ouder, oudst

Het merendeel van de auto's op de beursvloer is van de jaren '50 en jonger. Deze Buick daarentegen is al bijna een eeuw onder ons.

911's

N03: 911's

Populair als nooit tevoren: de Porsche 911. Op ClassicsNL staan ze er in allerlei smaken. Van spierwit tot knaloranje. Van Turbo's tot Targa's. Porsche-liefhebbers komen er niets tekort.

100 jaar BMW

N04: 100 jaar BMW

Vorig jaar stond '60 jaar Citroën DS' centraal op ClassicsNL. Dit jaar is de eer aan BMW die wegens haar 100-jarige bestaan uitpakt met een aantal prachtige iconen.

Bleu Blanc Rouge

N05: Bleu Blanc Rouge

Opgesteld in de Franse driekleur geeft dit rijtje Citroën's blijk van drie belangrijke iconen uit de geschiedenis van het merk.

Stoffig

N06: Stoffig

Het zal je maar gebeuren; je trekt een oude schuur open en treft er een auto aan. En wat voor eentje. Deze BMW 3200 CS is met slechts 603 geproduceerde exemplaren een zeldzaamheid geworden. Tijd om het stof eraf te blazen!

Kijken, kijken, maar ook...

N07: Kijken, kijken, maar ook...

... inderdaad, kopen! Zoals deze Defender bijvoorbeeld. Samen met nog een heel aantal schitterende klassiekers wordt deze Brit tijdens ClassicsNL geveild.

In restauratie

N08: In restauratie

Tot op de laatste schroef wordt deze Jaguar E-type gerestaureerd. Op ClassicsNL krijg je een uniek kijkje 'achter de schermen'.

TT

N09: TT

Audi mag als merknaam amper historie hebben, maar de merken waaruit het ontstaan is heeft des te meer geschiedenis geschreven. Zoals NSU met deze TT. Weten we meteen ook waar Audi's coupé haar naam aan dankt.

Zweden

N10: Zweden

Bij klassiekers denk je al snel aan de Duitsers, Amerikanen en Fransen, maar onderschat de Zweden niet. Want ook Volvo heeft een roemrijke geschiedenis waarbij we hier in één beeld zomaar drie iconen hebben weten te vangen.

Superstation met Porsche-genen

N11: Superstation met Porsche-genen

Deze Audi RS2 en Porsche 911 hebben meer met elkaar gemeen dan je denken zou. Want wist je dat Audi's allereerste RS-model deels door Porsche ontwikkeld is? Het is zelfs direct zichtbaar aan het opschrift 'PORSCHE' op de rode remklauwen.

70 jaar Wegenwacht

N12: 70 jaar Wegenwacht

Zeven decennia staan ze al voor ons klaar, de mannen van de ANWB. ClassicsNL geeft een prachtige indruk van de kenmerkende Wegenwacht-auto's van weleer.

De duurste?

N13: De duurste?

Het blijft een bijzonder verhaal. De BMW 507 werd bij zijn introductie in 1957 een enorme flop. Maar nu, 60 jaar later, zal meniggeen staan kwijlen bij een schitterend exemplaar als deze. Interesse? Neem minimaal anderhalf miljoen mee. Of vergaap je gewoon lekker aan dit schitterende exemplaar en de Z8 ernaast.

Op naar Leeuwarden!

N14: Op naar Leeuwarden!

Overtuigd? Wij wel. Sterker nog, wij zouden ons de volle drie dagen wel kunnen vergapen aan al het moois. Dus denk niet (te lang) na en ga. Meer info? Classicsnl.nl

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken