Nieuws

Hét bewijs dat sommigen beter kunnen trouwen met hun auto

Hét bewijs dat sommigen beter kunnen trouwen met hun auto

'Jij kunt beter met je auto trouwen!' Iedereen die zijn of haar auto koestert moet dit minstens een keer in het leven hebben gehoord in het leven. Of het komt nog. Echter nu is gebleken dat dit zeker niet betrekking heeft op de autofreak alleen.

Marktonderzoeksbureau CSA onderzocht het tijdsgebruik van personen in een auto in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en Engeland. En wat blijkt: per mensenleven wordt ruim 4 jaar aan boord van een auto gespendeerd. Menig huwelijk duurt niet eens zo lang, dus de openingskreet van dit artikel is zo gek verzonnen nog niet. Let wel, het is niet onze intentie mensen aan te moedigen…

Wie rijdt?

Overigens zijn we deze vier jaren niet enkel als bestuurder actief. Twee jaar en negen maanden als zodanig en 1 jaar en 4 maanden als passagier. Het leeuwendeel van de tijd in de auto zijn we bovendien in gezelschap van familie of vrienden. De overige tijd vermaken we onszelf.

Me, myself and my car

Uit hetzelfde onderzoek is naar voren gekomen dat Europeanen die bijna dagelijks achter het stuur zitten tijdens hun leven meer dan 10.000 keer naar andere weggebruikers wuiven of hen bedankt. Eten in de auto doen we tevens vaak. Gemiddeld 2.000 keer per persoon en meer dan 200 keer zijn we in de auto getuige van een gebeurtenis die we absoluut niet zagen aankomen. Nog meer cijfers? Wat te denken van het feit dat je 60 keer een spelletje speelt aan boord en meer dan 200 keer vraagt 'Zijn we er al bijna?'

En de liefde?

Natuurlijk sijpelt ook dat onderwerp de auto binnen. Zolang de automobiel al bestaat. Zo geven Europeanen gemiddeld zo'n 2.400 zoenen in de auto, maar daadwerkelijk de liefde bedrijven doen we dan weer met mate; slechts 4 keer op een mensenleven. De verschillen per nationaliteit lopen echter sterk uiteen wat deze daad in de auto betreft. En anders dan veel gedacht wordt heeft het niets te maken met het prijskaartje van de auto. Sterker, juist in betaalbare auto's wordt er per saldo vaker van bil gegaan. Een sportwagen geeft wellicht zelfs aan dat het stilletjes is op dat vlak. Compensatiedrang, weet je wel… Maar goed, dat is weer een ander onderzoek.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken