Nieuws

2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder

2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder

Begin dit jaar, zo'n vier jaar na de conceptversie, gaf BMW i met een tweede studiemodel aan dat de i8 Spyder helemaal niet dood is. Toch wordt er verstandig aan gedaan de open hybride-roadster niet nog veel langer op zich te laten wachten. Dat snapt ook BMW i en daarom is nu 2018 bevestigd als introductiejaar.

BMW i heeft al enige tijd niets nieuws geïntroduceerd. De langverwachte i8 Spyder is daarom meer dan welkom wil BMW's groene en vooruitstrevende submerk tenminste de aandacht bij het publiek vasthouden. Sommige analisten twijfelen zelfs of de i8 Spyder niet al te laat is. De dakloze hybride-sportauto met stekker zou zijn marktkansen hebben gemist. Harald Krüger, de grote baas bij BMW i, is het daar – logischerwijs – niet mee eens en het bewijs daarvoor zal worden geleverd in de loop van 2018. Dan zal de i8 Spyder namelijk vermarkt gaan worden, zo liet Krüger ontvallen op een persconferentie in het Californische Santa Monica.

Tegelijk met facelift Coupé

De i8 Roadster is al enkele keren uitgesteld, maar ditmaal klinkt het alsof BMW i een definitieve introductiedatum heeft. Wanneer precies is onbekend, maar gezien een leeftijd van vier jaar doorgaans ook het moment is waarop BMW's een facelift krijgen, zou dat heel goed tegelijk met het introduceren van de vernieuwde i8 Coupé kunnen zijn. BMW zou daarbij de gelegenheid grijpen om niet alleen het design op te frissen, maar ook een verbeterde accu en daarmee hogere actieradius op te dienen. En wie weet enkele gave gadgets van de BMW i Vision Future Interaction.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder
2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder
2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder
Redactie
Door Redactie

Zoeken