Nieuws

Herboren Wiesmann haalt ex-AMG-topman binnen

Herboren Wiesmann haalt ex-AMG-topman binnen

Bijna een jaar na het heugelijke nieuws dat Wiesmann een tweede leven krijgt, volgt er wederom een positief bericht uit Dülmen. Een ex-topman bij Mercedes-AMG komt aan het roer van de herboren sportautobouwer te staan.

Eind 2015 nam een groep Britse investeerders het noodlijdende Wiesmann over en enkele maanden later was er zelfs al sprake van een nieuw model dat in 2016 geïntroduceerd zou worden. Of dat zal lukken, is onduidelijk. Maar beter later en meteen spot on, dan te haastig van stapel lopen en half werk leveren. Ja toch?

Van alle markten thuis

Wiesmann kan zich zo'n misstap niet permitteren nu en dat is iets dat het zelf ook in de smiezen heeft. Vandaar dat er is gezocht naar een nieuwe CEO met veel ervaring in een vergelijkbare tak van sport. En die is gevonden in de persoon van Mario Spitzner, van 1990 tot 2014 werkzaam bij Mercedes-AMG (op uitlopende niveaus en bij verschillende divisies) en daarna marketingdirecteur bij het Italiaanse Dainese, een grote speler in motorkleding.

Functietaken

Bij Wiesmann heeft Spitzner meteen al een glasheldere taak meegekregen, namelijk zorgen voor een 'gezonde evolutie van het productportfolio en het uitbreiden van het internationale distributienetwerk'. Als onderdeel daarvan is nu al bekendgemaakt dat de nieuwe Wiesmanns ook verkrijgbaar zullen zijn met het stuur rechts om zo een breder publiek aan te spreken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken