Nieuws

Is dit de BMW i5?

Is dit de BMW i5?

Via AutoGuide.com krijgen we hoogte van wat mogelijk het derde model van BMW i is. Gezien de vorm van de eigenaardige, ongetwijfeld (deels) elektrische auto zou het zomaar om de i5 kunnen gaan.

Recent kwam nog naar buiten dat de directie van BMW i het over een andere boeg wil gooien omdat met name de i3 tot dusver niet brengt wat ervan verwacht werd. De i8 heeft het beter gedaan, maar die conclusie is makkelijker te trekken gezien de geringe oplage. Hoe dan ook, om zichzelf meer te bewijzen zou BMW i ook elektrische versies van bestaande BMW's willen bekokstoven. Maar voor het zover is zo mogelijk eerst nog een geheel eigen i-model: deze in patentschetsen opgedoken 'i5'.

Herkenbaar BMW i

Of de auto daadwerkelijk i5 heet of gaat heten, is feitelijk onbekend. Aannemelijk is het zeker. Het typische BMW i-lijnenspel doet immers denken aan dat van de 5-serie GT en qua grootte overtreft hij zonder meer de i3. Toch zullen we nog moeten wachten tot BMW i zelf het hoge woord eruit gooit. Echter, waar rook is, is vuur.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Is dit de BMW i5?
Redactie
Door Redactie

Zoeken