Nieuws

Rouwen in stilte met deze Tesla Model S

Rouwen in stilte met deze Tesla Model S

De één zijn dood is de ander zijn brood. Het klinkt wat cru, maar in het geval is het maar wat treffend. Met 24.500 auto's boekte Tesla zopas haar beste verkoopkwartaal en één van de verkochte Model S-en is uiteindelijk deze rouwauto geworden.

Dat het nog zolang heeft geduurd dat de Tesla Model S is omgebouwd tot lijkwagen is eigenlijk best opmerkelijk. In grotere stilte rouwen om je geliefde wordt het haast niet wanneer de overledene en de begrafenisstoet zich richting de laatste rustplaats begeeft. Al zou het fiscale voordeel mogelijk een voornaamste rol hebben gespeeld.

Niet de stilste

De maker van deze 5,77 meter lange Model S-rouwauto is namelijk RemetzCar, gevestigd in ons eigen, zeer EV-gezinde kikkerlandje. Ook de opdrachtgever en eindgebruiker komt uit Nederland, te weten Van der Lans & Busscher Staatsievervoer uit Den Haag, een bedrijf dat stamt uit 1886 en gezegend is met een zeer omvangrijk rouwwagenpark.

Tussen de vele sloeps, veelal van Amerikaanse makelij, is de Tesla Model S zonder meer één van de stilste, maar mogelijk niet dé allerstilte. Als de draaiende delen een beetje goed gesmeerd zijn is dat waarschijnlijk de te huren 'rouwfiets' met aanhanger voor de kist…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken