Nieuws

Waarom je de Renault TreZor moet zien...

Renault TreZor

Benieuwd naar de aankomende generatie Renaults? Kijk dan maar eens heel goed naar deze TreZor conceptcar. Zijn design, elektrische aandrijflijn en autonome rijfuncties zijn namelijk allemaal bestemd voor de Renault van de nabije toekomst.

Kun je je de introductie van de Renault DeZir nog herinneren? De knalrode sportauto die in 2012 werd gepresenteerd? Het model vormde het startschot van een compleet nieuwe generatie Renaults en werd concreet naar een productiemodel vertaald bij de huidige Clio.

Volwassen

Nu Renault al haar modellen heeft vernieuwd is het tijd voor een nieuwe stijl. De TreZor geeft ons daarvan een voorproefje. Volgens Renault is het merk weer een stap verder en spreekt ze niet meer over 'verliefdheid' zoals bij de DeZir, maar komen 'volwassenheid' en 'verbinding' juist naar voren.

Rood hout

De TreZor heeft de proporties van een klassieke GT. Opvallende kenmerken zijn de honingraatvormige luchtinlaat op de motorkap, de verlichting in de vorm van een C en zijn rood geglazuurde carrosseriedelen. De portieren van de TreZor openen in één stuk en doen volgens de fabrikant denken aan het openen van een juwelendoos. Op het dashboard zien we rood hout dat gemaakt is in samenwerking met het Franse bedrijf KEIM dat houten fietsframes produceert.

Formule-ervaring

De Formule 1 en Formule E ervaring van Renault blijft eveneens niet onopgemerkt. Zo lijkt het stuurwiel zo uit de F1-bolide te komen. De 350 pk en 380 Nm sterke elektromotor is nog sterker verbonden, die komt namelijk daadwerkelijke rechtstreeks uit Renault's Formule E-bolide. De TreZor weet er in minder dan 4 seconden mee naar 100 km/h te sprinten.

Nieuwe Clio?

De Trezor moet je dus goed in je opnemen. Want hij zal model staan voor de komende generatie Renault's. Zou opnieuw de Clio daar de aftrap van geven?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Renault TreZor
Redactie
Door Redactie

Zoeken