Nieuws

Volkswagen geeft Tiguan motorische vleugels

Volkswagen geeft Tiguan vleugels

Geen zin in een instapmotor in jouw nieuwe Volkswagen Tiguan? Dan hebben we goed nieuws, de Duitse fabrikant heeft namelijk twee zeer vermogende varianten toegevoegd aan de SUV-range.

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende variant, namelijk de krachtbron uit de Golf GTI. Deze 2.0 liter TFSI motor schopt het tot 220 pk en 350 Nm in de Tiguan. Goed voor een acceleratie vanuit stilstand tot honderd in slechts 6,5 seconden. De topsnelheid van de vierwielaangedreven variant ligt op 220 km/h. Voor de volledigheid vermelden we nog even het verbruik, dat ligt op 7,8 liter per 100 kilometer.

TDI Biturbo

Nog spectaculairder – en hoe raar is het om dit te zeggen – is de nieuwe dieselvariant. Ook een geblazen tweeliter hier, maar met 240 pk en maar liefst 500 Nm! De powerdiesel raffelt de klassieke 0-100 km/h sprint eveneens in 6,5 seconden af, maar de topsnelheid ligt met 228 km/h net iets hoger dan zijn benzinebroeder. Net als de Tiguan 'GTI' is 4Motion en een zeventraps DSG standaard. Zijn verbruik ligt op 6,4 k/100 km. De prijs van de 2.0 TDI Biturbo kost € 54.290,-. De 2.0 TSI kost € 47.690,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen geeft Tiguan vleugels
Volkswagen geeft Tiguan vleugels
Volkswagen geeft Tiguan vleugels
Volkswagen geeft Tiguan vleugels
Redactie
Door Redactie

Zoeken