Nieuws

Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen

Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen

48 Chevrolets, 192 wielen, meer dan 1.000 bouten in minder dan 4 uur. Iemand solliciteert hier naar een baan in de Formule 1. Maar eerst een enkeltje bajes.

De wielbouten hebben ze gewoon laten liggen. Meer dan 1.000 stuks slingeren er rond op het erf van Peltier Chevrolet, een autohandelaar in Tyler, Texas. De bouten liggen verspreid tussen 48 Chevy's waarvan sommige nog altijd balanceren op wiebelige houtenblokken. Die auto's hebben eigenlijk nog geluk. Het gros komt er nog een stuk bekaaider van af. Plat op de buik liggen ze of op luttele centimeters aan remschijf. Een pijnlijk gezicht.

Snelle pitstop

Volgens het Tyler Police Department gebeurde de diefstal afgelopen zondag om circa één uur 's nachts. De dieven braken de sloten van de poort open en vernielden de schijnwerpers op het terrein om niet gezien of gefilmd te worden door de beveiligingscamera's. In ongeveer vier uur tijd demonteerden ze liefst 192 velgen en vertrokken met de noorderzon.

Flinke buit

David Bates, de bedrijfsleider bij Peltier, schat de waarde van de ontvreemde velgen en banden op 200.000 tot 250.000 dollar. Vooral de 20- en 22-inch wielen van de Chevrolet Camaro en Silverado waren namelijk geliefd. Bovendien is de schade nog zonder de collateral damage die waarschijnlijk is ontstaan door de bestolen auto's zo achter te laten.

Gebeurt

vaker

Dergelijke dievenstreken zijn overigens niet ongewoon. Eind vorig jaar nog trof een Duitse dealer zijn wagenpark velgenloos aan, en ons land wordt ook niet overgeslagen door velgrovers. Zo was het twee maanden geleden raak bij een Kia-dealer in de polder. De betreffende Niro's stonden nog geen dag op het terrein van het slachtoffer.

Foto's: Detective Gary King, East Texas Auto Theft Task Force

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen
Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen
Redactie
Door Redactie

Zoeken