Nieuws

Valentino Balboni keert terug als Lamborghini-tuner

Valentino Balboni keert terug als Lamborghini-tuner

Na meer dan 40 jaar in dienst te zijn geweest bij Lamborghini en 80% van alle Lambo's te hebben gereden, ging Valentino Balboni enkele jaren geleden officieel met pensioen. Maar nu keert de Lamborghini-goeroe weer terug. Als tuner.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hoewel Balboni ook na het ingaan van zijn pensioen in 2008 nog altijd actief bleef voor Lamborghini, is 's werelds bekende testrijder nu (ook) voor zichzelf begonnen. Onder de noemer VB is de inmiddels 67-jarige Italiaan een bedrijfje begonnen dat exclusieve performanceonderdelen aanbiedt voor – hoe kan het anders – Lamborghini's.

Titanium uitlaat

Het eerste product van VB is een titanium uitlaatsysteem, speciaal voor de Aventador SV. Volgens Balboni is zijn uitlaatsysteem veel lichter dan Lamborghini af-fabriek monteert. Slechts 6,3 kilogram weegt het. Een andere eigenschap is dat het systeem de V12 in de SuperVeloce nog een stuk opwindender laat klinken. Over het teweegbrengen van meer pk's wordt niet gerept.

30 stuks

Om aan te geven hoe exclusief de producten zijn, laat VB weten dat het liefst 350 manuren kost om één SV-uitlaatsysteem te maken. Daarbij zal de oplage beperkt blijven tot slechts 30 exemplaren. Een prijs is niet bekend, maar als je daarna moet vragen…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken