Nieuws

Geruchten rond Porsche Pajun laaien weer op

Geruchten rond Porsche Pajun laaien weer op

Een model onder de Boxster kun je vergeten. Maar voor wie uitkijkt naar een 'betaalbare' Porsche is er toch nog hoop. Het ziet er namelijk naar uit dat de Panamera Junior alias Pajun geen stille dood is gestorven.

Lang voordat Porsche de nieuwe, tweede generatie Panamera voorstelde, laaiden de geruchten over een kleinere variant daarvan al op. Er zou zelfs een foto van deze Pajun bestaan, echter weet enkel Porsche of die afbeelding legitiem is. Het bleef dus bij geruchten en sinds dat laatste 'teken van leven' in 2014 is het doodstil rond de auto. Maar nu de nieuwe Panamera is geïntroduceerd, komt de Pajun ook weer bovendrijven. Komt 'ie nu wel of niet?

Maserati terugpesten

Ja, het is voor 98% zeker dat de Pajun in anatocht is. Porsche droomt immers van een grote Panamera-familie. De eerste gezinsuitbreiding is namelijk al gesignaleerd: een shooting brake. An sich zegt dit niets, maar daarnaast hebben we nog de Maserati Ghibli. Dat model, dat uitkomt in het populaire, zakelijke E-segment, is een doorn in het oog van Porsche dat de Italianen al kon schieten toen zij de Kubang het podium opreden in 2003. Inmiddels bevecht de daarvan afgeleide Levante de Cayenne en nu is het Porsche's moment om terug te pesten. Met – jawel – de Pajun. Bring it on!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken