Nieuws

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Nadat Toyota in het voorjaar al een tipje van de sluiter lichte over haar de ultra-zuinige Prius Plug-In Hybrid, treedt het merk nu met meer details naar buiten. Plus een vanafprijs.

Doordat de nieuwe Prius Plug-In Hybrid in tegenstelling tot de gewone Prius over een afstand van 50 kilometer elektrisch kan rijden, duikt de gemeten CO2-uitstoot ervan onder de 30 g/km. Dat is extreem schoon en daarom wordt de stekker-Prius beloond met 15% bijtelling bij zakelijk gebruik. Daarnaast komt de auto in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek, beter bekend als de MIA. Deze kan oplopen tot 4.900 euro, aldus Toyota Nederland.

Opladen via zonnepanelen

Verder laat Toyota weten dat elektrisch rijden kan tot een snelheid van 135 km/h. Zijn de accu's leeg, dan neemt de benzinemotor het in eerste instantie over. Eenmaal weer aan een laadpaal, duurt het 2 uur voordat de accu's volledig opgeladen zijn. De Plug-in Hybrid laadt zelf de accu's ook bij door onder andere regeneratief remmen, maar kan dat eventueel ook via het Solar Roof. In de loop van 2017 wordt dit dak voorzien van zonnepanelen als optie aangeboden.

Prijs en uitrusting

Tot slot de vanafprijs. Toyota vraagt € 34.495,- voor de Prius Plug-In Hybrid, die nog dit jaar op kenteken gezet kan worden (om in aanmerking te komen voor 15% bijtelling). Voor dit geld rijd je de Business Plus-uitvoering met luxe als het 8 inch Toyota Touch 2-multimediasysteem met Go Plus Navigatie, Matrix LED-koplampen, lichtmetalen velgen, climate control, Head-Up Display, parkeerhulpcamera achter, Full Smart Entry met startknop en een regen- en lichtsensor.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs
Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs
Redactie
Door Redactie

Zoeken