Nieuws

Aussies: 'Weg met Drift Mode op Focus RS!'

Aussies: 'Weg met Drift Mode op Focus RS!'

En wij maar denken dat de Australiërs nogal relaxt en avontuurlijk zijn aangelegd. Nou, niet dus. Althans, niet allemaal.

De nieuwe Ford Focus RS wordt zowat overal enthousiast onthaald en bejubeld. Snel, efficiënt, niet fout geprijsd en goed ogend, zijn veel gehoorde complimenten. En dan is er nog de drift-modus, die je als bestuurder helpt om je banden op te roken terwijl je door het zijraampje kijkt. Maar natuurlijk maakt het induwen van een paar knopjes niet iedereen opeens een professionele drifter. Je moet bij de pinken blijven of het gaat fout. En juist daarom gaan er in Australië stemmen op om die pretmodus te verwijderen.

Alleen voor het circuit

Wanneer de driftmodus wordt ingeschakeld toont het instrumentarium van de Focus RS heel duidelijk dat het om een functie gaat die niet is bedoeld voor gebruik op de openbare weg. Maar heel wat veiligheidsinstanties en de Australische voetgangersbond vinden dat zo'n waarschuwing niet ver genoeg gaat. Ze willen dat alle verkochte exemplaren van de nieuwe Focus RS worden terugroept en de Drift Modus wordt uitgeschakeld. Ford zelf heeft hier echter geen oren naar. En terecht!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aussies: 'Weg met Drift Mode op Focus RS!'
Redactie
Door Redactie

Zoeken