Nieuws

Domper rond gepresenteerde BMW 1-serie Sedan

Domper rond gepresenteerde BMW 1-serie Sedan

BMW stelt de langverwachte 1-serie Sedan voor. Met slechts één foto, en even verderop in het officiële persbericht valt op te maken waarom.

Sinds er een frisse wind waait door het segment van de compacte sedan dankzij de Mercedes-Benz CLA, zijn andere merken hier ook weer in gaan geloven. Met als bekendste twee Audi, dat behoorlijk veel succes heeft met de A3 Sedan. Nu BMW, dat wel vaker de kat uit de boom kijkt, nog… En ja hoor, medio 2009 gaf de 1-serie Sedan voor het eerst teken van leven, gevolgd door een heuse conceptcar een jaar later. Echter toen hadden we al beter moeten weten.

Te kleine markt

BMW presenteerde de Compact Sedan Concept op de Guangzhou Auto Show, een autotentoonstelling in China, en dat was niet voor niets. Dat was doelbewust gedaan om de markt aldaar op te warmen voor de nu gepresenteerde 1-serie Sedan. Want die zal namelijk enkel worden verkocht in het immense Aziatische land. Leuk voor Mercedes en Audi, maar teleurstellend voor ons. Kennelijk is BMW tot het oordeel gekomen dat de markt van compacte sedans in Europa (nog altijd) niet groot genoeg is om de 1-serie Sedan hier te voeren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken