Nieuws

Aston Martin staat stil bij 80 jaar Spitfire

Aston Martin staat stil bij 80 jaar Spitfire

Hij doet allang geen dienst meer als jachtvlieger maar er wordt nog regelmatig mee gevlogen, vooral op luchtshows. Liefst 80 jaar oud is 'ie intussen, de fameuze (Supermarine) Spitfire. En daar wil Aston Martin graag bij stilstaan. Met een speciale V12 Vantage S.

Bij Aston Martin zijn ze werkelijk meester in het verzinnen van een excuus om weer een speciale uitvoering van de inmiddels behoorlijk oude Vantage uit te brengen. Toch moet je er blij mee zijn, want anders was je mogelijk ontgaan dat de Spitfire alweer 80 jaar geleden voor het eerst het luchtruim verkoos. Als prototype weliswaar, om in 1938 daadwerkelijk officieel in gebruik te worden genomen, maar een kniesoor die daarover valt. We hebben het hier immers over 's werelds beroemdste en meest succesvolle gevechtsvliegtuig (samen met de Amerikaanse P51 Mustang).

Herkenbaar jasje

Terug naar de Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80 Edition. Want ja, zo heet het speciale model officieel. Een hele mond vol. Je moet er 180.000 pond voor ophoesten (40.000 pond meer dan de reguliere V12 Vantage S kost), maar dan krijg je wel een Vantage die door maatwerkafdeling Aston Martin Q is getooid in de groen/gele kleurstelling waar de Spitfire het meest aan herinnerd wordt. Bovendien is zeldzaamheid gegarandeerd, want de oplage is vastgesteld op een maximum van 80 stuks.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin Vantage Spitfire 80 Edition
Aston Martin staat stil bij 80 jaar Spitfire
Aston Martin Vantage Spitfire 80 Edition
Redactie
Door Redactie

Zoeken