Nieuws

Chevrolet Kalos WRT: straatauto met rallybloed

Chevrolet Kalos WRT: straatauto met rallybloed

Het Twentse Wauw Rally Team heeft op basis van de ervaringen die ze dit rally seizoen hebben opgedaan in de Chevrolet Kalos Rally Challenge een straatversie uitgebracht van de rally auto.

Als basis wordt de Kalos 3-deurs onder handen genomen door het technische team van rally monteurs. Er is keuze uit een drietal motorvarianten. De Kalos WRT Stage I is standaard uitgerust met een 72 pk viercilinder motor, bodykit, witte rally competitie velgen, achterspoiler en enkele veiligheidsaspecten zoals ABS remsysteem met EBD en twee airbags. Gelukkig ontbreken ook enkele luxe zaken zoals centrale vergrendeling en stuurbekrachtiging niet in de Kalos WRT Stage I. Deze basisuitvoering staat al geheel rijklaar voor de deur voor slechts € 12.499,-.
 
WRT stage IV
De uitrusting is stapsgewijs uit te breiden tot een Kalos WRT stage IV met o.a. standaard airconditioning en een tot ca. 140 pk getunede 1.4i-16v motor. Deze straatversie van de competitie Kalos kost geheel rijklaar nog net geen negentienduizend euro.
 
Complete race-versie
Voor de echte diehards staat er een compleet omgebouwde Kalos WRT Stage V klaar. Deze laatste versie onderscheid zich van de Stage IV door onder andere een FIA goedgekeurde rolkooi, vierpuntsgordels, rallystuur, lampenbar voor op de motorkap, hood-pins, Terra rally computer en een speciaal instelbare Proflex schokbrekers. Deze versie is zelfs geschikt om je in te schrijven voor de Chevrolet Kalos Challenge. Met al dit moois loopt het prijskaartje wel op tot vijfendertig duizend euro.
 
Exclusief leverbaar
Vanaf het basismodel wordt de Kalos WRT al geleverd met een uitgebreid WRT pakket dat bestaat de reeds genoemde witte competitie velgen, een achterspoiler, speciaal onderscheidend spuitwerk, Limited edition badge met uniek nummer, chrome uitlaatsierstuk, twee originele Wauw rally jacks, een VIP bezoek aan een rally en een behendigheidsdag op het circuit onder leiding van de Wauw coureurs. De Kalos WRT is exclusief verkrijgbaar bij de sponsors van het Wauw Rally Team te weten; ‘t Wagenhuys Almelo, Auto Unie Enschede, Auto Unie Hengelo en Wuco Auto’s Oldenzaal.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chevrolet Kalos WRT: straatauto met rallybloed
Chevrolet Kalos WRT: straatauto met rallybloed
Chevrolet Kalos WRT: straatauto met rallybloed
Chevrolet Kalos WRT: straatauto met rallybloed
Redactie
Door Redactie

Zoeken