Nieuws

Fiat 500 Riva heeft de zomer in de bol

Fiat 500 Riva

Fiat en de prestigieuze botenbouwer Riva hebben de handen ineengeslagen en dat heeft geleid tot de 500 Riva, voorzien van prachtige, zomerse details.

Bij het vallen van de naam Riva loopt het water bij de botenliefhebber al uit de mond. De Italiaanse maker van exclusieve, stijlvolle jachten is dan ook een begrip. Sterker, een Riva behoort tot het mooiste dat Italië ooit heeft voorgebracht en schaart zich probleemloos tussen de pizza, espresso, Italiaans ijs en Ferrari, natuurlijk. Niet zo gek dus dat de Fiat 500 Riva de gevoelige snaar – in positieve zin – behoorlijk weet te raken. Check die prachtige details!

Mahoniehout
Rijders van auto's uit de duurdere klasse weten het al langer, natuurlijke materialen als interieurdecoratie is het mooiste dat er verkrijgen is. Niet alleen oogt het hoogwaardig, ook zorgt het veelal voor een behaaglijke sfeer, die niet zelden voelt als 'thuiskomen'.

Het echte mahoniehouten dashboard met edelhouten inleg, zoals je dat ook treft bij een maritieme Riva, geeft de Fiat 500 Riva dan ook meteen een speciaal gevoel mee. Het stijlvolle paneel is met hand gelakt en aangebracht op een koolstofvezel frame, een werkwijze dat de duurzaamheid verhoogd.

Aquariva Super

Het meubilair van de 500 Riva is bekleed met Poltrona Frau-leer, zoals je dat ook vindt in de Aquariva Super, terwijl de 'piping' en de Riva-logo's ook zijn geïnspireerd op die speedboot. De kleur Sera Blue is tevens op de koets van de 500 Riva aangebracht en de stoffen cabriokap is er ook in uitgevoerd. Zelfs in de wielen vind je het terug. De torqoise striping op de carrosserie is trouwens een knipoog naar de klassieke Riva's.

Aan de prijs

De 500 Riva wordt aangedreven door de TwinAir Turbo met 105 pk en Fiat heeft de accessoirelijst er eens stevig bij gepakt om de kopers ervan te verwennen. Zo omvat de standaarduitrusting zoal automatische airconditioning, LED-dagrijverlichting, een 7 inch grote TFT-scherm met Riva-logo en Uconnect Live met stemherkenning. Optioneel is desgewenst digitale radio, 3D-navigatie van TomTom en een audiosysteem van Beats by Dr. Dre te bestellen. Door dit alles is de 500 Riva echter geen koopje. Minstens € 22.995,- ben je ervoor kwijt. Als zeer zomerse 500C bedraagt de vanafprijs zelfs € 25.995,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Fiat 500 Riva
Redactie
Door Redactie

Zoeken