Nieuws

2017 het jaar van de nieuwe Volvo XC60

Volvo XC60

Volvo is de bezem flink door haar modellengamma aan het halen. Met een compleet nieuwe 90-serie, een gefacelifte V40 en nieuwe varianten op basis van de S60 en V60 staat de Zweden er sterker voor dan ooit. Nu alleen de XC60 nog.

Acht jaar oud is de XC60 alweer en na het introduceren van in de inleiding opgesomde Volvo's is 'm dat ook wel een beetje aan te zien. De pas onthulde Volvo's zijn zichtbaar weer een stukje strakker en met name van binnenin en onderhuids moderner. Hoog tijd dus voor een opvolger. In 2017 moet die klaar zijn, maar reken op z'n vroegst in de staart van dat jaar. Nu Volvo zo lekker aan de weg aan het timmeren is spreidt het des te graag haar winkansen.

Kopieerapparaat

Prototypes van toekomstige Volvo's in het openbaar spotten is een hele kunst. Niet zo gek dus dat de nieuwe XC60 nog door niemand op de gevoelige plaat is gelegd. Toch hoef je geen helderziende te zijn om te vermoeden waar het naartoe gaat. Volvo is wat betreft net als veel andere (luxe) automerken van tegenwoordig: de originaliteit bij de modellen is ver te zoeken. En daarom kun je er gerust vergif op innemen dat de nieuwe XC60 net een XC90 is, maar dat een tikkeltje compacter. Is dat erg? Kennelijk niet als je de verkopen van die laatste erbij pakt…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken