Nieuws

Kleiner hart, grotere spieren voor nieuwe Audi RS 4

Audi RS 4 Avant

Nu de nieuwe Audi A4 en A4 Avant zijn gesetteld in de markt en de eerste carrosserievariant van de A5 ook al zijn opwachting heeft gemaakt, beginnen we toch wel uit te kijken naar de absolute topper binnen hun eigen gamma. In het geval van de A4 natuurlijk de nieuwe RS 4.

Meteen een kleine bekentenis. De titel hierboven vertelt namelijk slechts de helft van het verhaal rond de nieuwe Audi RS 4. Het is namelijk zo dat de geruchten rond de terugkeer van de RS 4 Sedan steeds sterker worden. Een teken van leven hiervan is er nog niet geweest, maar waar rook is, is vuur, nietwaar? Zeker is in elk geval de komst van een nieuwe RS 4 Avant. Spionageplaten bevestigen dit, en op basis daarvan is onze vaste illustrator aan de slag gegaan om een preview te geven van het eindresultaat.

Wie het breed heeft…

Tot nu toe heeft de RS 4, Avant en Sedan, nooit echt te koop gelopen met zijn spierkracht. Dat liet Audi liever over aan AMG en in mindere mate BMW. Maar met de nieuwe kan daar wel eens verandering in komen. De wielkasten van de RS 4 lijken gretiger te zijn uitgeklopt, en het agressief opengewerkte front doet ook een lekker dikke duit in het zakje. Iets dat eerder al viel op te merken bij de RS 6 Avant. Een goede zaak.

V6-biturbo

Onderhuids het tegenovergestelde. Daar doet de nieuwe RS 4 het juist iets rustiger aan. Nou ja, qua motorgrootte dan. De atmosferische V8 moet het veld ruimen voor een dubbel geblazen V6. En daar mag best een traantje voor gelaten worden, want wat klinkt die 4.2 liter grote achtcilinder hemels. Knappe sound-engineer die dat flikt bij een zespitter. Maar goed, hier tegenover stelt de nieuwe V6 dus twee turbo's met naar verwachting bakken meer koppel. In combinatie met minder pk's dan de 450 pk van de huidige generatie misschien, maar al met al wordt de nieuwe RS 4 toch sneller. Mede omdat 'ie een stuk lichter zal zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken