Nieuws

Renault Clio

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Met een fris uiterlijk, nieuwe stylingdetails en een algehele opwaardering staat de vier jaar oude Renault Clio vanaf dit jaar weer fris bij de Renault-dealer in de showroom. De belangrijkste vernieuwingen zijn met name cosmetisch van aard, maar vermoedelijk voldoende voor nog een paar succesvolle jaren.

Renault Clio
De huidige (vierde) generatie van de Renault Clio vormde in 2012 het startpunt voor de introductie van Renault's nieuwe designtaal op haar productiemodellen. Na opgewarmd te zijn door tal van conceptcars mocht de Clio als allereerste model de frisse ideeën van Laurens van den Acker in het straatbeeld laten zien. En met succes. De huidige generatie heeft in een belangrijke mate bijgedragen aan de inmiddels ruim 13 miljoen verkochte Clio's sinds 1990.

Cosmetische ingreep

Om het succes van deze vierde generatie te prolongeren zet Renault in op een milde facelift. De voorbumper, grille en achterbumper werden hertekend om de Clio net even wat scherper op het netvlies te brengen. Daarnaast zien we nieuwe wieldesigns, introduceert Renault vier nieuwe kleuren en levert het de Clio voortaan ook met volledige LED-koplampunits.


Opgewaardeerde materialen

Vanbinnen beloven de Fransen een opwaardering van de materialen. Daarnaast zien we de introductie van nieuwe infotainmentsystemen, is de Clio voortaan leverbaar met het Bose-audiosysteem en en staan een achteruitrijcamera en parkeerhulp op de optielijst.


Ruime keuze

Motorisch zijn er geen updates. Wel zien we twee nieuwe combinaties: de 1.5 dCi (110 pk) en TCe 120 zijn voortaan ook leverbaar met een handgeschakelde zesbak. Renault brengt het aantal motor-/transmissiecombinaties daarmee op 11 stuks. Ruime keuze dus.


Initiale Paris

Dat Renault de Clio duidelijk wat hogerop wil positioneren zien we niet alleen aan de nieuwe styling, nieuwe materialen en verbeterde uitrustingsmogelijkheden, maar ook aan de introductie van de nieuwe Initiale Paris-uitvoering. Die is meteen met de marktintroductie leverbaar en omvat een uitrusting bestaande uit onder meer Nappaleer op het stuur en de versnellingspook, specifieke interieurpanelen, Bose audiosysteem, LED koplampen en achterlichtunits alsook het R Link-systeem.


September bij de dealers

De vernieuwde Clio zal vanaf september bij de dealers staan. De vernieuwde prijslijst volgt later maar naar verwachting zullen de wijzigingen daarin beperkt zijn.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio
Renault Clio

Zoeken

Merk- & modeldossiers