Nieuws

Hyundai showt RM16 N Concept

Hyundai RM16 N Concept

Hyundai gaat best lekker in het WRC, maar echt vertalen naar de straat doet het dit niet. Het blijft – helaas – bij plaagstootjes in de vorm van opwindende studiemodellen, waarvan deze RM16 N Concept zopas is gepresenteerd op de Busan Auto Show in thuisland Zuid-Korea.

Enige tijd geleden richtte Hyundai het N-label op, een naar eigen zeggen tegenhanger van BMW M en AMG. Maar tot dusver hoeven die laatste performancehuizen zich weinig zorgen te maken, want verder dan handvol spectaculaire conceptcars komen de sportieve aspiraties van de Zuid-Koreanen niet tot nog toe. Evenwel oogt elk opwarmertje veelbelovend, zo ook deze RM16 N Concept.

Opgepompte Veloster

Net als de RM14 en RM15 staat de RM16 N Concept bijna letterlijk bol van de Veloster-trekjes, de asymmetrische hatchback die in Nederland niet lang in de prijslijsten heeft gestaan. Dat de gespierde koets niet enkel uiterlijk vertoon betreft, bewijst de aandrijflijn. Die bestaat namelijk uit een midscheeps geplaatste 2.0 liter turbomotor met niet minder dan 300 pk, gekoppeld aan een manuele 6-bak die het vermogen naar de achterwielen sluist. Behoorlijk WRC-waardig dus, al zien we liever dat Hyundai N met een productiemodel op de proppen komt. En snel een beetje, alsjeblieft.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai RM16 N Concept
Hyundai RM16 N Concept
Hyundai RM16 N Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken