Nieuws

Infiniti QX Sport Inspiration

Infiniti QX Sport Inspiration: voorbode QX50?

De huidige EX50 stamt nog uit de tijd dat 'ie EX37 heette en de productie daarvan ving aan in 2007. Hoogtijd voor een opvolger dus, vindt ook Infiniti. Met de QX Sport Inspiration wordt alvast een voorproefje gegeven.

Infiniti QX Sport Inspiration
Infiniti wil wereldwijd groeien en logisch dus dat het wederom een SUV dan wel crossover laat zien op een belangrijkere autoshow. De QX Sport Inspiration is bovendien niet zomaar een studiemodel maar een heuse voorbode van een nieuw model, waarschijnlijk de opvolger van de (stokoude) EX50.

High-tech uitstraling

Dat die EX50 inmiddels behoorlijk op leeftijd is maakt het design van de QX Sport Inspiration overduidelijk. Infiniti heeft ondertussen flink lopen spijkeren aan haar ontwerptaal – dat heden luistert naar de naam Powerful Elegance – en dat mondt sinds enkele jaren uit in uiterst gespierd ogende koetswerken die bijna letterlijk bol staan van de zwierige lijnen. Elke nieuwe Infiniti krijgt hierdoor een prettige dosis 'high-tech' mee en met de QX Sport is het niet anders.

Fraai interieur

Zo wulps van buiten, zo oogt het ook binnenin de QX Sport. Ondanks dat er opvallend weinig fysieke knoppen zijn, hoeven de ogen (van de inzittenden en in het bijzonder de bestuurder) zich hier nooit te vervelen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Tesla lijkt Infiniti wel te hebben begrepen dat een gebrek aan knoppen – als gevolg van de digitalisering in de auto-industrie – een luxe uitstraling meer kwaad dan goed doet. Om het premium-gevoel nog wat extra te benadrukken vind je achterin twee individuele zetels in plaats van een conventionele achterbank. Echter, net als met de cameraatjes als buitenspiegels, hoef je hierop niet te rekenen bij het productiemodel.

QX50?

Wat er zich onder de gespierde motorkap bevindt is niet bekend, evenals of het productiemodel van de QX Sport Inspiration daadwerkelijk QX50 gaat heten. Aannemelijk is dit anders wel. Infiniti heeft immers redelijk recent nog haar modelnamenpolitiek gewijzigd, waaruit onder meer de QX30 is komen rollen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Infiniti QX Sport Inspiration
Infiniti QX Sport Inspiration
Infiniti QX Sport Inspiration
Infiniti QX Sport Inspiration
Infiniti QX Sport Inspiration

Zoeken

Merk- & modeldossiers