Nieuws

Dromen van een nieuwe Opel GT

Dromen van een nieuwe Opel GT

Begin dit jaar verraste Opel vriend en vijand met de GT Concept, een compact en zeer gelikt sportcoupeetje in de geest van het origineel dat eind jaren ’60 en begin jaren ’70 menig autohart veroverde. Een productiemodel zien velen dus wel zitten en komt er mogelijk ook. Een preview.

Zodra Opel aan modellen begint waarvan het hart sneller moet gaan kloppen, gaat het vaak mis. En dan doelen we niet op de OPC's maar auto's als de Tigra, GT en Cascada. Oftewel, modellen die speciaal ontwikkeld zijn als imagebuilder. Lang wilde Opel dan ook niets weten van dergelijke spielerei, puur om zichzelf te behoeden voor nog een (kostbare) teleurstelling. Echter dat was toen. Door recente successen, onder andere met de Astra, blaakt Opel weer van zelfvertrouwen en spelen er opnieuw gedachten om een stunt uit te halen. Mede aangewakkerd door de positieve reacties op de GT Concept.

“Groen licht heeft de GT Concept nog niet, maar oranje brandt het al wel in Rüsselsheim”


Zoektocht naar bouwstenen

Groen licht heeft de GT Concept nog niet, maar oranje brandt het al wel in Rüsselsheim. Opel ziet het namelijk maar wat graag zitten de compacte en sexy sportcoupé in productie te nemen om haar comeback nog een extra duwtje in de rug te geven. Eén probleempje: Opel vereist dat een nieuwe GT voorzien wordt van achterwielaandrijving maar beschikt momenteel niet over een kant-en-klaar platform met deze lay-out. Zelfs in de schappen van moederbedrijf GM ligt zoiets niet voor het grijpen.

'Er zijn evenwel mogelijkheden', zei Karl-Thomas, de baas bij Opel, onlangs tegen het Britse Autocar. Als optie is zoal de achterwielophanging en het differentieel van de Mokka genoemd. Weliswaar niet ideaal, maar dat kan het alsnog worden, volgens de Duitsers. Idem dito wat betreft een transmissie. Ook die ligt niet paraat. Toch is Opel niet van het opgeven en hoopt het binnenkort met blij nieuws naar buiten te kunnen treden. Wij wachten daarop. Watertandend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken