Nieuws

Vooruitblik op nieuwe Nissan Micra

Nissan Micra

Vergeet de Micra zoals Nissan die tot dusver heeft gebouwd. Met de nieuwe generatie gooit het Japanse merk het over een compleet andere boeg.

De nieuwe Micra wordt zo anders dan al zijn voorgangers dat er zelfs wordt getwijfeld of 'ie zijn naam wel behoudt. Sterk gebaseerd op de Sway Concept, die vorig jaar in Genève werd onthuld, wordt de volgende Nissan Micra een stuk groter, scherper en flamboyanter dan ooit te voren.

Onze vaste illustrator ging met die informatie aan de slag en keek daarbij tegelijk met een schuin oog naar de eerste foto's van een prototype. Het resultaat hiervan is deze computerschets van de nieuwe Micra zoals wij (ook) denken dat hij eruit komt te zien. Heel anders dan je gewend bent, hé?!

B-segmenter

Door de ommezwaai zal de Micra niet langer door het leven gaan als A-segmenter, maar concurreren met bijvoorbeeld de Clio, 208, Rio en natuurlijk ook de Fiesta en Corsa. Een gloednieuw CMF-platform is daarvoor ontwikkeld waarvan ook industriepartner Renault geniet. Sterker, de nieuwe Micra wordt zelfs in een van de fabrieken van de Fransozen gebouwd, te weten die in Chennai, India.

Op technisch vlak is er nog weinig bekend, maar aangezien de huidige drie- en viercilindermotoren (met turbo) nog prima mee kunnen komen met de overige markt, denken we deze gewoon terug te gaan zien. Mogelijk dit jaar nog.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken