Nieuws

Deze Subaru Impreza STi moet TT-record verpulveren

Deze Subaru Impreza STi moet TT-record verpulveren

Begin juni zitten wij weer op de punt van onze stoel voor de buis. Het ene oog stijf dicht, de ander half open om het te kunnen volgen maar voorbereid te zijn als het toch misgaat. We hebben het natuurlijk over de duizelingwekkende TT Isle of Man, waar Subaru opnieuw zijn eigen record wil aanscherpen.

60 kilometer in 19 minuten afleggen, ga er maar eens aanstaan. Zelfs op een rustige Autobahn en met een supercar onder je kont valt dat niet mee. Eén keer stevig remmen en de verloren tijd maak je niet zomaar goed. Zelfs al reed ervoor tegen de +300 km/h. Plank gas moet je gaan, waar en wanneer ook. Gas liften kan al resulteren in een falen en twijfelen is al helemaal uit den boze. Dus vermoed je dat de vrachtwagen in de razendsnel naderende verte wel eens naar rechts zou kunnen gaan schieten, beslis en zie wat ervan komt. Dat is ervoor nodig om op de openbare weg een gemiddelde snelheid van dik 180 km/h te bereiken. Niet doen dus! Tenzij je geboren en getogen bent op een klein eilandje tussen Groot-Brittannië en Ierland en meer dan een aardig potje kan sturen.

Volste vertrouwen in Prodrive

Rallyrijder Mark Higgings is zo iemand. Het liefst op vier wielen, terwijl de meeste van zijn soort- en eilandgenoten maximaal twee wielen prefereren. Wat alle bewoners van Isle of Man gemeen hebben is dat ze eens per jaar Magere Hein uitdagen voor een gevecht om leven en dood. Tijdens de beruchte TT. Bij Higgins staat het komende TT-duel in het teken van het neerzetten van een nieuw ronderecord. Wederom in een Subaru Impreza WRX STi, getuned door Prodrive. Onder de 19 minuten duiken is het ultieme doel. En dat dus met woonwijken, smalle (winkel)straatjes en een heuvelachtig landschap tjokvol blinde bochten als decor én parcours.

De 2016 Isle of Man TT wordt gehouden tussen 28 mei en 10 juni.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Deze Subaru Impreza STi moet TT-record verpulveren
Deze Subaru Impreza STi moet TT-record verpulveren
Deze Subaru Impreza STi moet TT-record verpulveren
Redactie
Door Redactie

Zoeken