Nieuws

Tesla zet 7,5 miljard om in 24 uur

Tesla zet 7,5 miljard om in 24 uur

Afgelopen vrijdag stelde Tesla de Model 3 voor. Zonder dat de exacte specificaties bekend zijn en met de randvoorwaarde dat het nog twee jaar duurt voordat het model in productie gaat. En toch opende het de orderboeken. En scoorde daarmee in mum van tijd een recordomzet.

Update 8 april 2016 - Eventjes dit nieuwsbulletin omdat het toch wel opzienbarend is wat er momenteel rond Tesla gebeurt. Een week nadat de Model 3, die pas tegen 2018 op de markt verschijnt, besteld kon worden zijn er al 325.000 reserveringen binnen bij Tesla. Een tjokvol orderboek dat goed is voor een waarde van 14 miljard dollar.

Ongekend!

De orderboeken had Tesla in de uren voor het evenement geopend. En tegen de tijd dat Elon Musk uitgepraat was, hadden 133.000 mensen wereldwijd een voorschot van € 1.000,- of het equivalent in dollars gestort. Niet eens 24 uren later stond de teller op 185.000. Zonder dat men de auto heeft kunnen aanraken of de exacte specificaties kende. Ongekend!

Basisprijs + opties

Tesla is er vanzelfsprekend heel blij mee. Het biedt immers een bepaalde zekerheid richting de toekomst. Musk heeft omgerekend dat als die pre-orders neerkomt op een waarde van $ 7,5 miljard. Daarvoor moet hij per auto wel $ 42.000 rekenen in plaats van de basisprijs van $ 35.000, maar vooruit, een kale Model S hebben we ook nog nooit gezien.

Pas eind 2017

Dat de centen nog niet meteen op de rekening van Tesla staan is de kleine kanttekening aan het verhaal. Voor eind 2017 kan het bedrijf immers geen enkele auto leveren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken