Nieuws

'Geen opvolger voor Jaguar XK'

'Geen opvolger voor Jaguar XK'

Goed nieuws voor Porsche in het bijzonder, maar ook Maserati die werkt aan een nieuwe GranTurismo. Jaguar heeft besloten dat de XK niet wordt opgevolgd door een nieuwe generatie.

Na meer dan een halve eeuw is het over en uit voor één van de grootste autonamen in de historie. Het is ongelofelijk, maar waar. Tenminste, als we Car & Driver moeten geloven. Dat automagazine heeft namelijk met Joe Eberhardt, de topman van Jaguar Amerika, gesproken en hij heeft laten weten dat er geen nieuwe XK in het vat zit.

Schuld van F-type
Eerder was het nog de nadrukkelijke wens van Jaguar's hoofddesigner Ian Callum om de XK-serie een verdient vervolg te geven middels een grotere en luxere GT, maar daar kunnen hij en andere liefhebbers kennelijk naar fluiten.

En het is allemaal de 'schuld' van de F-type. Die is er namelijk in zoveel lekkere smaken en zo gewild, dat de marktkansen voor een nieuwe XK twijfelachtig zijn geworden. En een (veel) duurdere XK (om het model toch bestaansrecht te geven), daar ziet Jaguar weinig brood in. Kortom, een autonaam die in 1948 het levenslicht zag, is een stille dood gestorven. Of had je het nog niet meegekregen dat de XK-serie al sinds 2014 niet meer wordt geproduceerd…?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
'Geen opvolger voor Jaguar XK'
'Geen opvolger voor Jaguar XK'
Redactie
Door Redactie

Zoeken