Nieuws

Volvo V60 is nieuwe WTCC Safety Car

Volvo V60 is nieuwe WTCC Safety Car

Polestar is nog geen jaar een volle dochter van Volvo of de Zweden hebben al diverse activiteiten rond het performancehuis op touw gezet. Eén daarvan is de terugkeer in het WTCC. Zowel in competitie op de circuits als daarbuiten wanneer nodig, zo blijkt nu.

Volvo gaat namelijk niet alleen weer racen in het WTCC (met door Polestar getunede S60's), het merk levert vanaf dit seizoen ook de officiële Safety Car voor het World Touring Car Championship. En dat is een V60 Polestar geworden. Bij alle 12 de WTCC-rondes zal de auto langs de zijlijn paraat staan om het deelnemersveld te begeleiden wanneer er calamiteiten op de baan zijn. Te beginnen op het Franse Circuit Paul Ricard, op 1 tot en met 3 april.

Speciale tweaks

Om de WTCC-racers en -coureurs op bedrijfstempratuur te houden is de Volvo V60 Polestar Safety Car daar waar nodig nog wat aangepast. Zo is een rolkooi gemonteerd en mist de auto ook geavanceerde communicatieapparatuur niet om verbinding te kunnen blijven houden met de raceleiding (in de paddock-toren).

Daarnaast werd het onderstel getweakt om het tempo op de baan erin te kunnen houden. Met dempers van Öhlins bijvoorbeeld en een extra stabilisatorstang voor een straffere voortrein. Ook zijn er stijvere veren geïnstalleerd. Motorisch is er een opgefokte T6-motor die het tot 350 pk en 500 Nm schopt. Hiermee is een snelle start in 5 seconden gegarandeerd. De topsnelheid van de V60 Safety Car ligt op 250 km/h. Dat is kennelijk genoeg, want de begrenzer liet Volvo zitten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo V60 is nieuwe WTCC Safety Car
Volvo V60 is nieuwe WTCC Safety Car
Redactie
Door Redactie

Zoeken